Руски патријарх позвао православце да усвајају децу

КИРИЛ: „НИКАДА ОНАЈ КОЈИ УСВАЈА ДЕЦУ И СЕБЕ ДАЈЕ ЊИМА

НЕЋЕ БИТИ НЕСРЕЋАН - ДОБРО ЋЕ МУ СЕ ВИШЕСТРУКО ВРАТИТИ“

Кирил и мала Мила

         ПАТРИЈАРХ московски и целе Руси Кирил позвао је православне вернике да усвајају сирочиће и да се тога не боје.

         „Никада онај који усваја децу и себе даје њима неће бити несрећан, добро ће му се вишеструко вратити“ - рекао је руски патријарх.

         Честитајући деци, која су у среду дошла да прославе Божић у Кремљу, патријарх се обратио окупљенима у сали и предложио им да усвоје из сиротишта девојчицу Милу, која му је написала писмо, у којем му је причала о својој судбини и да би хтела да има родитеље.

         Како је истакао руководилац информативне службе Московске патријаршије Александар Волков, Мила је у сиротишту практично од рођења, пошто су је се одрекли родитељи.

         Она сада већ иде у други разред.

         „Она има неке проблеме са здрављем везане за руке, али је пре извесног времена написала патријарху писмо у којем га је замолила да се моли за њу и за то да нађе родитеље“ - испричао је Волков.

         Патријарх Кирил је позвао малу Милу на прославу Божића у Кремљу, где су се упознали и попричали.

         „Данас сам у салу дошао с девојчицом Милом, која седи овде. Она тренутно живи у сиротишту, али се молим да се појаве мама и тата који би је усвојили, и веома се надам да ће се то догодити“ - рекао је патријарх по изласку на сцену сале у Кремљу.

         Он је додао да подизање деце није ни забава, ни задовољство, да је то увек огроман рад.

         „А ако узмемо некога ко има неку ману, урођену или стечену, чак, понекад, и неку болест, ми чинимо велико, свето дело... Улажући у одрастање такве деце своју душу, ми постајемо пастири, постајемо срећни, и узајамна љубав боји наше животе прелепим бојама“ - рекао је руски патријарх.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари