РПЦ устала против сурогат-материнства

РЕАГОВАЛА НА ПОСТУПАК ПОЗНАТИХ ЕСТРАДНИХ УМЕТНИКА

ГАЛКИНА И ПУГАЧОВЕ И ТРАЖИ ЗАБРАНУ

Димитриј Смирнов

  • Други човек не сме да се користи као нека фарма за производњу људи. То је потпуно противно Богу

        РУКОВОДИЛАЦ Патријаршијске комисије РПЦ за породична питања, заштиту материнства и детињства протојереј Димитриј Смирнов подржао је иницијативе да се забрани сурогат-материнство.

        „Ја бих то, наравно, забранио. Видимо да су лоши примери заразни“ - изјавио је отац Димитриј за агенцију „Интерфакс-Религија“, коментаришући поступак естрадних уметника Але Пугачове и Максима Галкина који су прибегли сурогат-материнству.

        Како је истакао, сурогат-материнство - „то је побуна против Бога, разиграни фашизам: уговор - новац - одвајање детета“.

        Он сматра да с одговарајућом иницијативом треба да изађе одбор Државне Думе за питања породице, жена и деце.

        Према Основама друштвене концепције Руске православне цркве, сурогат-материнство, то јест ношење оплођене јајне ћелије од стране жене која после порођаја предаје дете наручиоцима, „противприродно је и морално недопустиво, чак и у случајевима кад се не чини за новац“.

        Један од најважнијих аргумената у корист става Цркве Смирнов је навео на свом видеоблогу : „Бог није створио човека као оруђе за задовољавање других људи. У том случају, они се стављају у неравноправан положај - испада да му они плаћају, не за његов рад, не за таленат, већ за експлоатацију онога што му је дато од Бога - његовог тела. Човек се користи као нека фарма за производњу људи. То је потпуно противно Богу“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари