Православни активисти у Москви спалили портрет Мадоне

АМЕРИЧКА ПОП-ДИВА ПРЕТХОДНО ПОДРЖАЛА РУСКЕ ПАНКЕРКЕ

КОЈЕ СУ ОСКРНАВИЛЕ ХРАМ ХРИСТА СПАСИТЕЉА

  • У све се умешао и потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин који је на Твитеру, поводом Мадонине подршке групи Pussy Riot написао: „Свака бивша к. кад уђе у године тежи да свима држи лекције из морала. Поготово на турнејама по иностранству“

        У САМОМ центру Москве - испред храма Христа Спаситеља чији олтар су оскрнавиле панкерке из групеPussy Riot - православни активисти су спалили портрет америчке поп-диве Мадоне.

        Објаснили су да је то њихова реакција на подршку коју је Мадона дала панкеркама којима се суди због светогрђа у главној цркви РПЦ. Уз наглаашавање: „Ми не иступамо против људи, ми смо против греха. Надамо се да смо спаљивањем истерали нечастивог“.

        Модона је, иначе, и концерт у Москви искористила да подржи панкерке:  један од хитова је отпевала у маски те панк-групе, а на леђима јој је било написано Pussy Riot. А још је рекла: „Нађа, Катја и Машо - молим се за вашу слободу“.

        У све се умешао и потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин који је на Твитеру, поводом Мадонине подршке написао: „Свака бивша к. кад уђе у године тежи да свима држи лекције из морала. Поготово на турнејама по иностранству“.

        Панкерке из Pussy Riot су свој упад у храм искористиле за „молебан“ чији је „рефрен“ био: „Богородице, протерај Путина“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари