Патријарх Кирил Трампу: Свет је пред проблемима у чијем решавању САД припада важна улога

ПОДСЕТИО ГА ДА РУСИЈУ И САД ОБЈЕДИЊУЈУ ЗАЈЕДНИЧКА ИСТОРИЈА И ХРИШЋАНСКЕ ВРЕДНОСТИ

          ПАТРИЈАРХ Московски и целе Руси – Кирил – честитао је Доналду Трампу победу на америчким председничким изборима.

          „Избор који је у вашу корист направио амерички народ – сведочи о високом поверењу људи који са вама повезују своје наде у развој земље и у промене у унутрашњој политици и међународнима односима“.

          Полавар РПЦ је оценио да је Трамп током више година активног  и стваралачког живота стекао богато искуство које ће му  омогућити да на функцији шефа државе решава питања.                                                                                                                                                             

          Још му је написао: „Савремени свет је пред озбиљним проблемима у чијем решавању Сједињеним Државама припада важна улога. Супротстављање екстремизму и тероризму и одбрана фундаменталних вредности и високих моралних идеала, који леже у основи права и човековог достојанства, могуће је обезбедити само заједничким напорима“.

          Поручио је новом америчком лидеру и ово: „Надам се да ће давни односи Руске православне цркве са САД наставити да се развијају на добро наших народа које обједињују заједничка историја и хришћанске вредности“.

          Кирил је – на крају честитке – Трампу пожелео „снагу, Божију помоћ и успех у високом и одговорном служењу својој земљи“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари