Патријарх Кирил Обами: Ако на власт дођу побуњеници - у Сирији неће остати хришћана

ПОГЛАВАР РПЦ НАПИСАО ПРЕДСЕДНИКУ САД ДА ЈЕ ЗАБРИНУТ ЗБОГ НАМЕРЕ ВАШИНГТОНА ДА БОМБАРДУЈЕ СИРИЈУ

  • Данас је Сирија поприште оружаног конфликта у којем учествују страни плаћеници и побуњеници повезани са међународним терористичким центрима. За милионе цивила рат је постао свакодневна Голгота - упозорио је руски патријарх председника САД

         ПАТРИЈАРХ московски и целе Руси Кирил послао је председнику Сједињених Америчких Држава писмо у којем је изразио дубоку забринутост због планова САД да изведу војну операцију у Сирији.

         „Данас је Сирија поприште оружаног конфликта у којем учествују страни плаћеници и побуњеници повезани са међународним терористичким центрима. За милионе цивила рат је постао свакодневна Голгота“ - наводи речи руског патријарха агенција ИТАР-ТАСС.

         „Са дубоком забринутошћу примили смо вест о плановима америчке војске за напад на Сирију. Без икакве сумње, то ће нанети додатне патње сиријском народу, пре свега, цивилном становништву“ - додао је патријарх Кирил.

         Поглавар РПЦ сматра да „услед војне операције, на власт у Сирији могу доћи радикалне снаге, које неће моћи и неће хтети да обезбеде међуконфесионални дијалог у сиријском друштву“.

         „Нарочито смо забринути за судбину хришћанског становништва у Сирији, којем у том случају прети потпуно уништење или прогон. То се већ догађа у деловима земље које су заузели побуњеници“ - истакао је патријарх и напоменуо да је претходних дана сиријска опозиција покушала да заузме сиријски град Малулу, у којем претежно живе хришћани, и да су у том нападу погинуле десетине цивила.

         „Побуњеници још увек држе град под ватром, а у њему се налазе старински хришћански манастири - места од посебног значаја за хришћанске вернике у целом свету“ - завршио је поглавар Руске православне цркве.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари