КИРИЛ: Терористи не могу да сломе дух народа

ПОГЛАВАР РПЦ НАГЛАСИО ДА СЕ ТЕРОРУ СУПРОТСТАВЉА НАРОД

КОЈИ СЕ ВОДИ ПРИНЦИПИМА МИРА И ПРАВДЕ

         ПАТРИЈАРХ московски и целе Руси Кирил изразио је саучешће поводом терористичког напада у Волгограду.

         „Зликовци су опет напали цивиле, надајући се да ће изазвати страх и метеж код наших суграђана. Терористи који сеју смрт и сакате припадају различитим народима, живе у различитим земљама и регионима, али их спаја идеологија мржње“ - наводи се у телеграму руског патријарха губернатору Волгоградске области Сергеју Боженову.

         Поглавар РПЦ сматра да Црква, држава и цивилне установе треба да ураде све што је у њиховој моћи како „за такву деструктивну идеологију не би било места у нашем друштву“.

         „Молим се за упокојење погинулих и брзо излечење рањених. Молим Вас да пренесете моје саучешће породицама погинулих и свим рањенима. Нека искрена брига и помоћ онима које је погодила ова несрећа уједини све људе који нису равнодушни у одлучном супротстављању злу терора“ - наводи се у документу.

         Патријарх је послао и телеграм митрополиту волгоградском и камишинском Герману.

         „Терористи који су напали невине људе хране се узалудном надом да ће заплашити наше суграђане, да ће сломити дух народа и изазвати метеж. Чврсто верујем да зликовци неће успети у својој намери, јер јој се супротставља наш народ, који се води принципима мира и правде“ - истакао је поглавар Руске православне цркве.

         Патријарх Кирил је служио парастос жртвама терористичких напада у Волгограду и експлозије у Пјатигорску.

         У храму Христа Спаситеља у Москви ће 31. децембра, током новогодишњег молебана, бити одржане специјалне молитве за умножавање љубави и искорењивање сваке злобе.

         Руски патријарх је наложио да се такве молитве одрже у свим већим црквама РПЦ.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари