КИРИЛ: Савремена цивилизација пропагира безбожне, често и – сатанистичке идеје

РУСКИ ПАТРИЈАРХ ИСПРИЧАО ВЕРНИЦИМА ДА ЈЕ ЊЕГОВ ДЕДА ИМАО СЕДМОРО ДЕЦЕ И ДА ЈЕ ЈОШ - УСВОЈИО СИРОЧЕ

  • Људима се сугерише да живе једном и да зато треба да се наслађују животом. А под наслађивањем животом се подразумева – „ослобађање свих инстиката без икакве одговорности”
  • Једино право што би Господ од нас хтео да види, то су – љубав у породици и деца. Деца су, подвукао је патријарх Кирил, благослов Божији и зато се не треба бојати тешкоћа с њиховим подизањем и васпитавањем

         САВРЕМЕНА цивилизација пропагира безбожне, сатанистичке идеје које човека позивају да се само наслађују животом и навикавају га на неодговорност – упозорио је патријарх Московски и целе Русиje Кирил.

         Поглавар РПЦ осветио је данас Георгијевску цркву у Сургуту, у чијем саставу је и православни центар за помоћ породици. Том приликом је окупљеним верницима рекао:

         „Породица и деца – то је велико и свето дело. Нажалост, вредности које нуде телевизије и други медији усмерени су у сасвим другу страну. Људима се сугерише да живе једном и да зато треба да се наслађују животом. А под наслађивањем животом се подразумева – ослобађање свих инстиката без икакве одговорности”.

         У наставку, руски патријарх је додатно прецизирао:

         „Оно што данас проповеда савремена цивилизација – то је савршено безбожна идеја. Чак бих рекао: сатанистичка идеја. А где је зло – ту је и погибија. Многи људи ово не схватају и виде у томе само лепе рекламе и шарене корице колорних магазина. А то је само оно споља. Од тога им се врти у глави. А шта је унутра? Унутра може бити и најстрашније”.

         Једино право што би Господ од нас хтео да види, то су – љубав у породици и деца. Деца су, подвукао је патријарх Кирил, благослов Божији и зато се не треба бојати тешкоћа с њиховим подизањем и васпитавањем.

         Руски патријарх је притом навео пример свога деда који је, иако отац већ седморо деце, примио у породицу сироче.

         Упркос томе, подвукао је поглавар РПЦ, што је мој деда чак трипут био у затвору због својих религиозних убеђења – сва деца су порасла, сва су стала на своје ноге и сва су имала срећан живот.

         Женама које се нађу у тешкој животној ситуацији, мало је саветовати да изврше абортус. Њима треба – помоћи. То је задатак и друштва и Цркве – закључио је руски патријарх.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари