КИРИЛ ПУТИНУ: Већ сте постали неодвојиви део модерне руске историје

ПАТРИЈАРХ МОСКОВСКИ И ЦЕЛЕ РУСИ ЧЕСТИТАО РОЂЕНДАН ШЕФУ ДРЖАВЕ

  • Захваљујући Вашим енергичним одлукама, догодиле су се значајне промене које су формирале данашњи облик Русије. Моћ наше државе почива на морално и физички здравом друштву, очувању духовног и културног наслеђа, поштовању према историји, истинском патриотизму - наглашава се у честитци поглавара РПЦ

        ПАТРИЈАРХ Московски и целе Руси Кирил честитао је рођендан председнику Руске Федерације Владимиру Путину и захвалио му се на заштити моралних темеља руског друштва.

        „Ваше обављање високих државних функција већ је постало неодвојиви део модерне руске историје. Захваљујући Вашим енергичним одлукама, догодиле су се значајне промене које су формирале данашњи облик Русије“ - истакао је поглавар РПЦ у честитки.

        Руски патријарх изразио је посебну захвалност шефу државе за „сталну пажњу раду Руске цркве, духовном у културном стању народа“.

        „Радује што се данас уз подршку руководства земље обнављају и граде нови храмови и реализују различите црквено-друштвене иницијативе у циљу заштите моралних начела у животу наших људи“ - додао је патријарх Кирил.

        По његовим речима, данас, када су у току стални покушаји да се Русији споља наметну аморални животни принципи, „изузетно је важна озбиљна брига за очување духовног благостања народа, за очување оних идеала који су га формирали и без којих он не може да задржи свој идентитет“.

        „Моћ наше државе почива на морално и физички здравом друштву, очувању духовног и културног наслеђа, поштовању према историји, истинском патриотизму. Убеђен сам да ће дијалог цркве и државе и заједнички напори и у будућности доприносити благостању државе и њених грађана“ - нагласио је поглавар Руске православне цркве.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари