КИРИЛ: „Истополни бракови воде пропасти човечанства“

УПОЗОРИО ДА СЕ УЛАЖУ ОГРОМНИ НАПОРИ ДА СЕ ЦЕО СВЕТ УБЕДИ ДА ЈЕ СЛОБОДА ИЗБОРА ТОБОЖЕ ЈЕДИНА ВРЕДНОСТ

  • Чак ни најсавршенији закон не може да искорени криминал, корупцију, лаж, зло, сукобе - њих може искоренити само човек који слободном вољом изабере добро - нагласио поглавар Руске православне цркве

        ПАТРИЈАРХ московски и целе Руси Кирил упозорио је да ће признавање истополних бракова у западним државама довести до смака света, преноси руска агенција Интерфакс.

        „У последње време суочавамо се с огромним искушењима, где се у низу земаља право да се изабере грех подржава и брани законом, а они који се боре против тих закона које намеће мањина, поступајући по савести, изложени су репресијама. То је врло опасан апокалиптички симптом и ми треба да урадимо све што је у нашој моћи да не допустимо да на простору свете Руси грех буде заштићен законом, јер би то значило да народ креће путем самоуништења“ - рекао је руски патријарх.

        Према његовим речима, данас се чине огромни напори „да би све нас убедили да једину вредност представља слобода избора и да нико од нас нема право да дира у ту вредност, чак и кад човек бира зло, чак и кад човек бира друштвено опасно понашање - само уколико се не крше норме грађанског права.

        Ипак, истиче патријарх Кирил, није тајна „како је лако заобићи све те норме“.

        „Ми знамо да никакав, чак и најсавршенији закон не може да искорени криминал, корупцију, лаж, зло, сукобе - њих може искоренити само човек који слободном вољом изабере добро“ - убеђен је поглавар Руске православне цркве.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари