ИЛАРИОН: И Запад треба да забрани геј-пропаганду међу малолетницима

ДРУГИ ЧОВЕК РПЦ УПОЗОРИО ДА ЈЕ

„ТРЕНУТНА ПОЛИТИКА ЗАПАДНИХ ДРЖАВА САМОУБИЛАЧКА“

Митрополит Иларион

  • Желимо да се у Русији обнови снажна породица, да наше породице имају много деце, како би бескрајни руски простор насељавало претежно домаће становништво - истакао је владика Иларион

          РУКОВОДИЛАЦ Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије и митрополит Волоколамски, Иларион, оценио је да западне земље треба да следе пример Русије, која је увела забрану на пропаганду нетрадиционалних сексуалних односа међу малолетницима.

          „Сматрам да сличне законе треба увести и у другим земљама - уместо оних норми које се прихватају у целом низу земаља Европске уније, где се истополним паровима даје право да усвајају децу“, рекао је овај владика у интервјуу за италијански сајт „Asia News“.

          По мишљењу овог јерарха, тренутна политика западних држава је „самоубилачка, јер, у условима демографске кризе и пропадања породице као институције, давање таквих привилегија истополним породицама, у суштини, значи потписивање смртне пресуде целим државама, целим народима.

          „Тренутно под утицајем секуларне идеологије, рекламе, потрошачког односа према животу и система образовања, који није усмерен на неговање високе моралности код људи, већ на максимално удовољавање њиховим инстинктима, у многим европским државама присутна је велика демографска криза - упозорио је владика Иларион.

          - Број становника у тим земљама се смањује, што је показатељ дубоке духовне кризе. Ако се та болест не лечи, она, као и свака неизлечива болест, доводи до смрти“.

          Митрополит Иларион сматра да у том светлу оно што чине руски законодавци може бити модел за њихове западне колеге:

          „Закони који ми данас доносимо усмерени су управо на оно што називамо очувањем генетског фонда нације, оно што се може назвати људским потенцијалом. Желимо да се у Русији обнови снажна породица, да наше породице имају много деце, како би бескрајни руски простор насељавало претежно домаће становништво“ - истакао је владика Иларион.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари