Икона и мошти Младенаца витлејемских у руском граду Нижњи Тагил

ПРЕД ЦРКВАMА РЕДОВИ ВЕРНИКА КОЈИ ЖЕЛЕ ДА

У ПОКАЈНИЧКОЈ МОЛИТВИ ДОДИРНУ СВЕТИЊУ

         ИКОНА Mладенаца витлејемских, која се од септембра носи по Русији, стигла је у уралски град Нижњи Тагил. Икону мученика с делићима њихових моштију дочекана је у Свтето-Торијцкој катедралној саборној цркви.

         Пред иконом је служен молебан, настојатељ саборне цркве протојереј Јован Брагин честитао је верницима долазак у град тако важне светиње.

         „Али, сећање на убиство светих младенаца, које је наредио цар Ирод, првих мученика који су страдали за Христа - истакао је свештеник - треба изнова и изнова да нас подсећа на сопствене грехове којима се уподобљујемо безумном цару. Духовно слепило, које је захватило човечанство, тера људе на уистину страшан злочин - убиство сопствене деце“.

         Код сваког храма где долазе икона и мошти формира се ред верника који желе да у покајничкој молитви додирну светињу и замоле Господа за милост за себе, своје рођаке и најмилије за учињени грех абортуса.

         Свердловска област је била прва у плану ходочашћа иконе Младенаца витлејемских по Русији.

         Циљ организатора - Патријаршијске комисије за питања породице и заштите материнства и Добротворног фонда за заштиту породице, материнства и детињства је борба против абортуса, заштита материнства, помоћ социјално угроженим породицама и изградња споменика посвећеног традиционалној породици и генерацијском континуитету.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари