Руска и проруска православна Украјина и ове године у Кијеву показала снагу и пркос

ОКО 250.000 ЉУДИ У ЛИТИЈИ ПОВОДОМ 1030-ГОДИШЊИЦЕ КРШТЕЊА РУСИ

* Државни врх Украјине је бојкотовао свечаности. Зато ће 28. јула бити са учесницима манифестације коју истим поводом организује неканонска Украјинска православна црква (аналог „Црногорске православне цркве“ Мираша Дедејића, само много већа)

* Николај Данилевич, заменик шефа одсека УПЦ (МП) за спољне црквене везе, открио је да власт увелико мобилише `статисте` за своју прославу. Да би јој осигурала привидну масовност

* Руски патријарх Кирил је, иначе, данас оценио да је Кијево-Печорска лавра главни ослонац канонског православља на територији Украјине

__________________________________________________________________________________

         РУСКИ и проруски део Украјине и ове године је показао своју тиху снагу, масовност и пркос америчко-бандеровској власти у Кијеву.

         Прославио је 1030-ту годишњицу крштења древне Руси. Истовремено окупљањем око три православне велике светиње: Почајевске лавре у Тернопољској области, Свјатогорске лавре (у Доњецкој области) и Кијево-Печорске у главном граду.

         Само у Кијеву се – прво око споменика кнезу Владимиру, рститељу Руси - окупило више од 200 хиљада верника.

         Велико богослужење је предводио митрополит Онуфрије, поглавар Украјинске православне цркве која је у канонском јединству са Московском патријаршијом.

         У церемонији су учествовали и представници већине помесних православних цркава из целог света, као и амбасадори православних држава.

         Одатле је литија кренула према Кијево-Печорској лаври.

         Учесници су носили мошти кнеза Владимира и светог Климента, епископа Римског, великомученика Георгија Победоносца, икону апостола Андреја Првозваног...

         Ове године је све протекло без већих инцидената и напада украјинских русофоба-унијата.

         Митрополит Онуфрије је оценио да се само у Кијеву окупило око 250.000 верника, више него прошле године.

         Украјинско Министарство унуитрашњих послова је објавило да се у Киејву окупило само „око 20.000 људи“.

         Око колона верника је поставило равно 5.000 полицајаца и припадника националне гарде (жандармерије).

         Државни врх Украјине је бојкотовао свечаности. Зато ће 28. јула бити са учесницима манифестације коју истим поводом организује неканонска Украјинска православна црква (аналог „Црногорске православне цркве“ Мираша Дедејића).

         Николај Данилевич, заменик шефа одсека УПЦ (МП) за спољне црквене везе, открио је да власт увелико мобилише `статисте` за своју прославу. Да би јој осигурала привидну масовност.

         Руски патријарх Кирил је, иначе, данас оценио да је Кијево-Печорска лавра главни ослонац канонског православља на територији Украјине.

         Указао је да је Византија „Росима“ називала припаднике свих племена и народа који су живели између Црног и Балтичког мора. А Кијев је назвао „мајком руских градова“

         https://www.youtube.com/watch?time_continue=70&v=o0BZeuvyPrI

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари