На чело америчко-цариградске расколничке "цркве" у Украјини долази митрополит Симеон?

САДА ЈЕ У ХИЈЕРАРХИЈИ КАНОНСКЕ УКРАЈИНСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ МОСКОВСКЕ ПАТРИЈАРШИЈЕ

Лажни патријарх Филарет, Петар порошенко

и Митрополит Виницки и барскиј Симеон

* Симеон писање украјинских медија није ни потврдио ни демантовао. Немају потврду ни тврдње да је Цариградски патријарх Вартоломеј упутио писма лажним расколничким патријарсима Филарету и Макарију са упозорењем – да се не могу кандидовати за поглавара обједиењне расколничке црквене структуре

__________________________________________________________________________

         ПОВОДОМ Украјине се наставља америчка игра у којој су Цариградски патријарх Вартоломеј и Петар Порошенко – само извршиоци. Са различитим улогама.

         Кијевски медији увелико тврде да за поглавара обједињене цркве украјинских сасколника – која наводно треба да буде основана до краја 2018-те и да потом добије „томос о аутокефалности“ од вартоломеја – неће бити низабран ни један од лажних патријарха двеју постојећих расколничких „цркава“.

         Ни Филарет који предводи „Кијевску патријаршију“ ни макарије који је на челу „Аутокефалне украјинске православне цркве“.

         Ово се предвиђало. А такође: да ће кандидат за „патријарха“ обједињене расколничке „цркве“ бити тражен међу епископима канонске Украјинске паравославне цркве (Московске патријаршије) који буде спреман да пређе на страну расколника.

         Кијевски медији медији тврде да је такав већ нађен и да је по вољи и председнику Украјине (Порошенку) и онима који њиме диригују.

         Чак тврде да је то Митрополит Виницки и Барски Симеон (Шостацкиј).

         Симеон се још није огласио. Дакле: није потврдио ни демантовао.

         Незванично: Вартоломеј је упутио писма и Филарету и макарију којима их је обавестио и упозорио – да се не могу кандидовати за поглавара нове црквене структуре.

         Порошенков режим и пропаганда упорно тврде да је наводно десет епископа канонске Украјинске православне цркве (МП) спремно да „пређе на страну Цариградске патријаршије).

         Други човек у хијерархији Руске православне цркве – митрополит Иларион – упозорио је недавно да је Цариградска патријаршија „изгубила право да себе назива координативним центром православља“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари