Кршљанин Бабурину: Ви у очима Срба оличавате и сан о Великој Русији и њену реалност

ИСТАКНУТИ РУСКИ ПОЛИТИЧАР И НАУЧНИК И СРПСКИ ПРИЈАТЕЉ ПРОСЛАВИО 60. РОЂЕНДАН

* Представник Министарства иностраних послова РФ прочитао је поруку Сергеја Лаврова учесницима  скупа „За јединство Европе. Како обновити узајамно поверење?“, који се у част јубилеја Сергеј Бабурина одржава у Савету Федерације, горњем дому руског парламента, и честитку шефа руске дипломатије Бабурину

* Из честитке Владимира КРШЉАНИНА: „На све начине сте помагали нашој вољеној Србији у најтежим тренуцима њене савремене борбе за опстанак. Стајали сте са нама под ракетама НАТО, помагали Караџићу, борили се за Милошевића, спасавали живот Шешељу, дајете добре савете Вучићу и Додику, привлачите, организујете и спајате најбоље стваралачке снаге наших народа“     

_________________________________________________________________________________

         ПОВОДОМ 60. рођендана великог пријатеља Србије и истакнутог руског политичара и научног радника Сергеја Николајевича Бабурина, данас је у Москви Владимир Кршљанин, руководилац Српског одељења Међународне словенске академије којом председава Бабурин, уручио слављенику честитку и поклон – икону Светог Максима Српског, на чији се дан, 31. јануара, родио Бабурин.

         Икона је рад познатог српског иконописца Славка Потпаре.

         У Кршљаниновој честитки Бабурину се између осталог каже:  

         „Ваша достигнућа у служењу Отаџбини и народу, вери Православној, праведности и миру у свету, солидарности са народима Словенских земаља, Балкана, Блиског Истока и Латинске Америке, у политици и идеологији, у научном раду, у свим сферама друштвене делатности – изузетна су и буде према Вашој личности љубав, поштовање и усхићење.

         На све начине сте помагали нашој вољеној Србији у најтежим тренуцима њене савремене борбе за опстанак. Стајали сте са нама под ракетама НАТО, помагали Караџићу, борили се за Милошевића, спасавали живот Шешељу, дајете добре савете Вучићу и Додику, привлачите, организујете и спајате најбоље стваралачке снаге наших народа. У свести Срба, Ви оличавате и сан о Великој Русији и њену реалност. Ви градите велико братство народа, способно да спасе не само Православне и Словене, него цео свет.

         Као што песма каже: Србија и Русија су рођене сестре. И због тога, и због његових великих достигнућа, Србија данас слави Сергеја Бабурина!

         Ми не само да Вам желимо крепко здравље, срећу и нова велика достигнућа у најбољем стваралачком узрасту, него и очекујемо од Вас остварење наших заветних планова и обећавамо Вам нашу потпуну сарадњу“.

         Кршљанин је честитку и поклон Бабурину уручио на Међународном форуму „За јединство Европе. Како обновити узајамно поверење?“, који се у част Бабуриновог јубилеја одржава у Савету Федерације, горњем дому руског парламента уз учешће парламентараца и научних радника из више земаља.

         Међу српским представницима је и посланик Владимир Ђукановић.

         Представник Министарства иностраних послова РФ прочитао је поруку Сергеја Лаврова учесницима скупа и честитку Бабурину.

         Учесници међународног форума присуствовали су свечаности поводом 10 година од интронизације Патријарха Кирила, на којој је говорио и Владимир Путин.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари