Кипарски митрополит Неофит: ЕУ је гозба која ће се завршити 2017. или 2018. године

„МИТРОПОЛИТ КОМПОС ЈЕ УПОЗОРИО ДА ЈЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ПОЧЕО ПРЕ ШЕСТ ГОДИНА У СИРИЈИ“

  • „Ми видимо како се Европска унија распада, остаје само германска Европа јаких, са којом ми Кипрани нећемо имати никакве везе. Нажалост, као народ смо се кладили на погрешног коња. Удаљавање Европе од Православља имало је моралне последице: они су озаконили разврат, идолопоклонство и обожили плот“

        ЕВРОПУ можемо упоредити са гозбом, која се приближава крају. Европски пројекат ће се завршити у 2017. или 2018. години.

        Ово је изјавио митрополит Морфски Кипарске Православне Цркве Неофит, у интервјуу агенцији Agionoros, а преноси сајт Савеза православних новинара.

        „Ми видимо како се Европска унија распада, остаје само германска Европа јаких, са којом ми Кипрани нећемо имати никакве везе. Нажалост, као народ смо се кладили на погрешног коња. Удаљавање Европе од Православља имало је моралне последице: они су озаконили разврат, идолопоклонство и обожили плот.

        Велики српски светац Николај Велимировић писао је о томе, деценијама уназад: „Европско човечанство је направило савез са смрћу и уговор са папом, то је најјаснија чињеница од свих чињеница у светској историји за последњих двеста година. Европа сва мирише на смрт. Европски универзитети проповедају смрт. Европски књижевници описују смрт. Европски политичари раде за смрт. Европски васпитачи сеју смрт у душе омладине. Европа неће да зна за живот после смрти. Браћо моја, трагедија Европе је у томе што је одбацила царство Живота вечнога“.

        Трећи светски рат почео је пре шест година у Сирији. То је предсказао свети Божији човек митрополит Сисанија и Сиатисте Антоније Компос (1920-2005).

        Незадуго до свог упокојења, он је рекао: „Када почну муке у Сирији, молите се. Одатле, из Сирије, ће све започети“.

        Молитва може померити планине. Уз помоћ Божију, могуће је избећи одређене догађаје или умањити последице зла. Бог је испуњен љубављу. Стога он и попушта да се све то деси, јер ми сами идемо директним путем у ад, уз тај лажни свет који смо изградили, вођени неверјем и грамзивошћу“, - упозорио је владика.

С руског превео Александар Ђокић

        Православие•Ru
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Топлица Милан's picture
Топлица Милан 17:26 28.04.2017.

  • +38
Voting is closed.

Јаооо... ко да издржи још толико !

draganz's picture
draganz 18:03 28.04.2017.

  • +1
Voting is closed.

Све стоји, мада ми одавде бисмо рекли да је 3. св. рат почео 1999. год.

Slobodanka's picture
Slobodanka 21:19 28.04.2017.

  • +34
Voting is closed.

Tekst je nešto opširniji na ruskom jeziku. U njemu se još predvidja:

Kiparski problem
Kiparski problem neće se rešiti za pregovaračkim stolom, nego tada kada Rusija, SAD i Izrael priznaju Kurdsku državu. Po njemu to govore i eksperti i ljudi Božiji. Kad su u pitanju ovi drugi misli na svetog Pajsija i red kiparskih isposnika.

O budućem sukobu sa Turskom
Turska će izvršiti provokaciju negde izmedju Kipra i grčkog kopna. Taj dogadjaj će trajati tri dana. Tada će naneti štetu interesima Rusije, te će ona morati udariti po Turcima.

Budućnost Turske posle referenduma
Protivrečan rezutat referenduma vodi Tursku ka gradjanskom ratu. Ova zemlja je očito podeljena na tri dela: kemalisti- proevropejci, osmanisti Erdogana i različite etno-religiozne grupe (Kurdi, Alaviti, Jermeni, itd.) ...

Možda nisam najbolje prevela ali nije ni važno jer proročanstva se ne moraju ostvariti, tj. bar ne baš tako kao što pišu po novinama.

Ceo tekst:
Митрополит Морфский Неофит о будущем Европейского союза, пророчествах и Третьей мировой войне
http://agionoros.ru/docs/2672.html

Додај коментар