Кијевски суд обуставио процес принудног преименовања канонске Украјинске православне цркве

САМО ДАН НАКОН ШТО ЈЕ РУСКОГОВОРЕЋИ ЗЕЛЕНСКИ ДО НОГУ ПОТУКАО ПОРОШЕНКА

Врхушка `Православне цркве Украјине` створене од расколника

* Додуше, Окружни управни суд Кијева само је ОБУСТАВИО преименовање. Међутим, и то је – симбол. Јер, да је Петар Порошенко у другом кругу победио Владимира Зеленског – Јеврејина који је одрастао у породици у којој се говори руски – ни одлуке о обустављању сигурно не би било

________________________________________________________

         ОКРУЖНИ управни суд Кијева обуставио је процес принудног преименовања канонске Украјинске православне цркве (УПЦ).

         Прихватио је тужбу Кијевске митрополије против украјинског Министарства културе.

         Вероватно, нимало  случајно, учинио је то само један дан након што је главни поборник прогона канонског православља – Петар Порошенко који је уз америчку подршку преко Цариградске патријаршије издејствовао проглашавање раколника за Православну цркву Украјине – катастрофално изгубио у другом кругу председничких избора.

         Додуше, само је ОБУСТАВИО јер одлука поводом захтева Министарства културе Украјине да се канонска УПЦ судском одлуком примора да промени име тек предстоји. Међутим, одлука о обустављању је – симбол.

         Јер, да је Порошенко у другом кругу победио Владимира Зеленског – Јеврејина који је одрастао у породици у којој се говори руски – одлуке о обустављању сигурно не би било.

         Индикативно је и што је кијевски суд указао да би реализација захтева Министарства културе могла довести до „неоправданог мешања државе у сферу деловања религиозне организације као правног лица“.

         Украјински парламент је 20. децембра изгласао закон који обавезује УПЦ  да промени име зато што јој је „врховно седиште“ у држави-агресору (Русији).

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари