Грузинска православна црква због дана ЛГБТ приредила литију која је освештала Тбилиси

ЊЕН ПАТРИЈАРХ ИЛИЈА ДРУГИ 17. МАЈ ПРОГЛАСИО ЗА ДАН СВЕТОСТИ ПОРОДИЦЕ

* Литија са великим иконама Христа и Богородице прошла од тбилиског Трга Републике до саборне цркве Пресвете Тројице. Свештеници  освештавали главни град Грузије „од коронавируса и сваке друге заразе“

____________________________________________________________________

        ГРУЗИЈСКИ свештеници и православни верници организовали су литију кроз Тбилиси да би свој главни град „освештали светом водицом, иконом са Христовим ликом и чудотворном Ацкурском иконом Богодорице.

        Литију су освештавање организовали у вези са Даном светости породице и као свој одговор на намеру сексуалних мањина Грузије и њихових присталица да 17. мај и ове године обележе и прославе као „Дан борбе против хомофобије“.

        Литија је прошла од тбилиског Трга Републике до саборне цркве Пресвете Тројице.

Патријарх Илија Други

        Свештеници су за „освештавање Тбилисија од корона вируса и сваке друге заразе“ благослов добили од свог патријарха Илије Другог.

        Управо он је 17. мај – парирајући грузинским ЛГБТ-мањинцима -прогласио за Дан светости породице.

        Пролазећи кроз град, свештеници су благосиљали становнике Тбилисија на иницијативу патријарха Илије Другог који је 17. мај прогласио Даном породичне светости.

        Суочени са контрапотезом Грузинске православне цркве, активисти ЛГБТ су одлучили да се задовоље вешањем на балконе главног града својих застава.

        Додуше, од градске управе су тражили да ТВ торањ „осветли у дугиним бојама“, али је тај захтев био одбијен.

        У Тбилисију је већ више година узастопно 17. маја долазило до судара ЛГБТ-активиста и припадника грузијских десних партија и удружења.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари