Вулину није дозвољена посета Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ СРБИЈЕ: „ЈОШ ЈЕДНОМ СЕ ПОКАЗАЛО ДА РАМУШ ХАРАДИНАЈ ЛАЖЕ“

* Поред министра одбране Србије, у делегацији је требало да буду начелник Управе за војно здравство, бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и представници ВМА - начелник ВМА, пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и начелник Сектора за лечење доцент, др сци. мед Ненад Ратковић

_________________________________________________________________

         МИНИСТРУ одбране Александру Вулину и делегацији Министарства одбране и Војног здравства Србије није дозвољено да посете Клиничко-болнички центар Косовске Митровице, саопштено је из његовог кабинета.

         Како наводе, делегација Министарства одбране и Војног здравства није добила дозволу да посети КБЦ Косовска Митровица и поред тога што је прошле недеље Рамуш Харадинај председници Владе Србије рекао да је лажна вест да је Приштина свим српским званичницима ускратила дозволу за посете тзв. Косова.

         У одговору који је стигао из Приштине наводи се само да "нису у могућности да позитивно одговоре на захтев".

         "Још једном се показало да Рамуш Харадинај лаже", наведено је у саопштењу.

         Приштина је, наводи се, још једном прекршила Бриселски споразум, а овога пута су се на листи званичника који не могу на КиМ, поред министра Вулина, нашли и лекари.

         Из министарства наводе да је планирана посета имала искључиво хуманитарни карактер и да су представници министарства и ВМА са челницима КБЦ Косовска Митровица намеравали да разговарају о унапређењу сарадње коју та институција посљедњих шест година има са ВМА и даљој помоћи том медицинском центру у коме се лече и Срби и Албанци са КиМ.

         У делегацији су били министар Вулин, начелник Управе за војно здравство, бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и представници ВМА - начелник ВМА, пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и начелник Сектора за лечење доцент, др сци. мед Ненад Ратковић.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари