Вучић: Надам да ће у Бриселу схватити шта Србија и Срби очекују и шта је минимум који морају да добију

РАЗГОВАРАО СА МИРОСЛАВОМ ЛАЈЧАКОМ, МЕТЈУОМ ПАЛМЕРОМ И ДЕЈВИДОМ МЕКАЛИСТЕРОМ

* Сутра од 11.00 часова предводити делегацију Србије у разговорима о нормализацији односа између Београда и Приштине која се одржава на високом политичком нивоу

* „Биће економија на столу, али подсетићу како њихови службеници, како Марко каже, кажу – 'ви мислите да сте јачи од ЕУ, показаћемо вам...'. Када чујете те речи мало изгубите вољу, јер ми не желимо да Србију понижавају. Али, наша обавеза је да разговарамо са ЕУ

_____________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић састао се данас у Бриселу са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и замеником помоћника државног секретара САД и специјалним представником за Западни Балкан Метјуом Палмером.

       Састанак je уприличен у згради Мисије Србије при ЕУ, а разговара се о до сада постигнутом и наредним корацима у нормализацији односа Београда и Приштине, преноси Танјуг.

       Овим састанком Вучић је започео дводневну радну посету Бриселу где је стигао јутрос директно из Вашингтона.

       Предвиђено је да се председник Србије током боравка у Бриселу састане и са председавајућим Спољнополитичког одбора Европског парламента Дејвидом Мекалистером и комесаром за проширење ЕУ Оливером Верхељијем.

       Вучић ће сутра од 11.00 часова предводити делегацију Србије у разговорима о нормализацији односа између Београда и Приштине која се одржава на високом политичком нивоу.

       Вучић је казао да, када је у Вашингтону рекао да "предаја није опција" није лагао народ и нагласио да ће увек говорити о потенцијалним изненађењима.

       Вучић је изјавио да зна шта га очекује на разговорима у Бриселу, те да се нада да се Европска унија неће само бавити тиме како да се дође до краја процеса дијалога између Београда и Приштине.

       „Знам шта ће бити, очекујем њихов коначни предлог и већ годину и по дана говорим о томе, али се надам да ће имати разумевање и добро схватити шта је то што Србија и Срби очекују и шта је минимум онога што морају да добију", нагласио је Вучић и додао да је споразум постигнут у Вашингтону заиста изврстан у овим оквирима, који дају још неке могућности.

       На питање да ли ће економија бити на столу у Бриселу на разговорима у понедељак, Вучић је казао да ће и то бити једна од тема, али је такође подсетио какав однос имају службеници ЕУ.

       „Биће економија на столу, али подсетићу како њихови службеници, како Марко каже, кажу – 'ви мислите да сте јачи од ЕУ, показаћемо вам...'. Када чујете те речи мало изгубите вољу, јер ми не желимо да Србију понижавају. Али, наша обавеза је да разговарамо са ЕУ, јер признајемо разговоре под окриљем ЕУ још од 2009. или 2011.", објашњава он.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари