Влада Србије декларацијом подржала Вучићеве разговоре са представницима Приштине

ОЦЕНИЛА ДА ЈЕ ВУЧИЋЕВО ДЕЛОВАЊЕ У НАЈБОЉЕМ ИНТЕРЕСУ ЗАШТИТЕ ИНТЕРЕСА СРБИЈЕ НА КиМ

* Документ се позива на раније утврђене принципе да ће представници Србије кроз преговоре тежити изналажењу споразумног и свеобухватног решења за КиМ

________________________________________________________________

       ВЛАДА Србије усвојила је на данашњој седници Декларацију о подршци активностима председника Републике Александра Вучића које се односе на разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини.

       Како се наводи у документу, полазећи од раније утврђених принципа да ће представници Србије кроз преговоре тежити изналажењу споразумног и свеобухватног решења за КиМ, Влада подржава активности председника Александра Вучића поводом предстојећих разговора Београда и Приштине 3. и 4. септембра у Вашингтону, који ће се одржати под покровотељством америчког дипломате Ричарда Гренела.

       Такође, наводи се да Влада сматра да су досадашње активности председника Вучића у најбољем интересу заштите интереса Србије на Косову и Метохији и од предстојећих разговора, пре свега, очекује напредак везан за отворена економска питања, што ће бити на добробит грађана и економије.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари