УНС: Ђиласова кривична пријава против Вучићевића и Игњатовића је притисак на Информер

УДРУЖЕЊЕ МУ ПОСАВЕТОВАЛО ДА ЗАШТИТУ СВОЈИХ ПРАВА ПОТРАЖИ У ПАРНИЧНОМ ПОСТУПКУ

          УДРУЖЕЊЕ новинара Србије (УНС) оценило је данас да је кривична пријава једног од лидера Савеза за Србију Драгана Ђиласа против уредника листа Информер Драгана Ј. Вучићевића и Александра Игњатовића неприхватљива, јер представља притисак на тај медиј.

         УНС је у саопштењу напоменуо да "политичари треба да се уздрже од кривичних пријава против медија и да заштиту својих права и интереса остварују у парничном поступку".

         "УНС подсећа да су се новинари и медији изборили за укидање затворске казне за клевету и да кривична пријава Ђиласа против уредника медија представља само покушај да се на други начин новинарима прети казном затвора", наводи се у саопштењу.

         Драган Ђилас, бивши градоначелник Београда и један од оснивача Савеза за Србију поднео је јуче кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Београду против Ј. Вучићевића и Игњатовића због како је навео, говора мржње.

         Ђилас је у пријави навео да су Вучићевић и Игњатовић од 10. јуна објавили у Информеру серијал текстова у коме су га означили као "лопова, опозициону банду, идиота, бахатог кретена, некога ко се залаже за независно Косово, некога због којег Срби са севера Косова и Метохије неће живети у Србији, некога ко планира насилно рушење власти у Србији, тајкуна, издајника, плаћеника...".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари