У Србији се продаје `косовска бомбоњера` у којој су слаткиши поређани у облику велике Албаније’’

НА КУТИЈАМА ПИШЕ „УВОЗ СА КОСОВА“ – УПРКОС УСТАВУ СРБИЈЕ И ОДЛУКАМА МИНИСТАРСТВА ТРГОВИНЕ

* Аналитичар и извршни директор Центра за међународну јавну политику Мишел ЗУБЕНИЦА:  „Све ми је додатно несхватљиво ако имамо у виду да они већ дуго држе 100 одсто таксе на нашу робу и да се наше фирме муче да неки производ пласирају на Косово. Уз све то, бомбоњера има облик `велике Албаније`, што је директна провокација за сваког грађанина“

_____________________________________________________________________

        ВЕЛИКИ број трговинских ланаца у Србији у својој понуди има "Камила" бомбоњере, на чијој декларацији је јасно истакнуто да је "увоз са Косова".

        Тиме се грубо крше Устав Србије, у чијој преамбули стоји да је то саставни дeо Србије, као и препоруке Минстарства трговине.

        Да све буде горе, када се отвори кутија, приметно је да су чоколадне бомбоне поредане у облику "велике Албаније", чиме је упућена јасна провокација свим купцима и грађанима у Србији, наводе Новости.

        Надлежни органи, аналтичари и представници Удружења потрошача најоштрије су осудили продају оваквог производа у Србији и поручили да он под хитно мора да буде и склоњен са рафова.

        "У продавници сам наишао на бомбоњеру "Камила", која наоко изгледа лепо и одлучио сам да је купим. Искрено, нисам обратио пажњу на декларацију јер то никада не загледам. Када сам дошао кући, случајно сам погледао и пао ми је мрак на очи. На декларацији производа који сам купио у Србији стоји земља порекла `Косово`. Нисам могао да верујем да је неко то дозволио", сведочи jedan видно разочаранi грађанин Србије.

        Аналитичар и извршни директор Центра за међународну јавну политику Мишел Зубеница рекао је да овакве ствари не би смеле да се догађају у Србији и да би овај производ што пре морао да буде склоњен са рафова.

        "Став наше земље по питању Косова је јасан, као и наш Устав. Стога не бисмо смели да дозволимо да на рафовима виђамо производе са косовском декларацијом. Све ми је ово додатно несхватљиво ако имамо у виду да они већ дуго држе 100 одсто таксе на нашу робу и да се наше фирме муче да неки производ пласирају на Косово. Уз све то, бомбоњера има облик "велике Албаније", што је директна провокација за сваког грађанина.

        У Националној организацији потрошача Србије наглашавају да је овакава начин декларисања мимо свих законских норми, али и непоштовање грађана наше земље.

        "Поставили су бомбоне мало укосо да се не би лако приметило. То је огромна провокација и не могу да верујем да још стоји у рафовима у продавница", пожалио се потрошач.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари