Суд у Београду обавезао СНС да Ђиласу плати 300.000 динара

НА ПОРТАЛУ СНС НАЗИВАН ТАЈКУНОМ, ЛОПОВОМ И ПРЕВАРАНТОМ – ПРЕСУДА ЈЕ ПРВОСТЕПЕНА

         ТРЕЋИ основни суд у Београду обавезао је првостепеном пресудом Српску напредну странку да исплати 300.000 динара Драгану Ђиласу на име накнаде нематеријалне штете у виду душевних болова због повреда угледа и части.

         У тужби се наводи да је у саопштењу објављеном на порталу Српске напредне странке 15. јануара 2018. године, Драган Ђилас називан "лоповом" и "тајкуном", као и да је оптужен да "краде" и да је "преварант".

         Тужилац је истакао и да се у саопштењу "без икаквих моралних начела, етичког става, износи са очигледно необјашњеним анимозитетом према тужиоцу низ нетачних, крајње увредљивих и непотврђених информација и увреда".

         У саопштењу се Драган Ђилас назива једним од предводника "лоповско-тајкунске коалиције" и додаје се да "у Србији нико није ни луд ни глуп да дозволи преварнтима и лоповима да их поново пљачкају док се они богате".

         Такође, у саопштењу је наведено и да за разлику од листе "Александар Вучић – Зато што волимо Београд", листу окупљену око тадашњег кандидата за градоначелника Београда чине "патолошки лажови и осведочени лопови".

         На главној расправи поводом тужбе Драгана Ђиласа није се појавио правни заступник Српске напредне странке иако је, како је речено, тужени уредно обавештен.

         (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари