Студенти из „Један од пет милиона“ објавили да су преузели контролу над Ректоратом БУ

ПОЗВАЛИ КОЛЕГЕ И ПРОФЕСОРЕ ДА ИМ СЕ ПРИДРУЖЕ, А ГРАЂАНЕ – ДА ИХ ПОДРЖЕ

* Издали овакво саопштење: „Сада студенти одлучују о томе ко улази и излази из зграде Ректората! Управа и запослени не могу ући без претходних преговора

__________________________________________________________

        СТУДЕНТИ из удружења "Један од пет милиона" саопштили су да су "преузели контролу" над зградом Ректората Универзитета у Београду пошто им је, како су навели, "претходне ноћи било угрожено право на слободу кретања".

        Они су оценили да је "нечињење и нереаговање управе Ректората и ректорке Иванке Поповић приликом упада активиста Српске напредне странке, који су напали студенте током блокаде Ректората, јасан знак да је аутономија Универзитета нарушена и углед ове институције том приликом укаљан".

        "Сада студенти одлучују о томе ко улази и излази из зграде Ректората! Управа и запослени не могу ући без претходних преговора", наводи се у саопштењу.

        Студенти из удружења "Један од пет милиона" позвали су "колеге и професоре" да им се придруже у "ванредним околностима", а грађане да их подрже "својим доласком".

        Они су са колегама, професорима и јавним личностима започели блокаду Ректората Универзитета у Београду захтевајући да ректорка Иванка Поповић на РТС-у затражи од премијерке Ане Брнабић разрешење дужности министра финансија Синише Малог.

        Студенти су незадовољни и јер им се, како су навели, ремети наставна година због одржавања Универзијаде, идуће године у Београду.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари