СРС: Приватни извршитељи су савремене дахије које деру кожу народу

РАДИКАЛИ ОРГАНИЗУЈУ ПОТПИСИВАЊЕ ПЕТИЦИЈЕ ЗА ЊИХОВО - УКИДАЊЕ

* Ђурађ ЈАКШИЋ: „Извршитељска мафија је у сарадњи са ЈКП и адвокатским канцеларијама, само на основу непостојећих адвокатских услуга, опљачкала најсиромашније Новосађане за четири милиона евра. Овој отимачини се, без одлагања, мора стати на пут

__________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Градског одбора Српске радикалне странке (СРС) Новог Сада Ђурађ Јакшић изјавио је данас да су радикали покренули велику кампању на простору читаве Србије чији је крајњи циљ укидање јавних, приватних извршитеља и позвао све Новосађане да потписом на петицију подрже ту иницијативу СРС.

         "Приватни извршитељи су савремене дахије, који деру кожу грађанима наплаћујући измишљене, противзаконите и противуставне трошкове. Извршитељи су на челу организоване криминалне групе, а компањони су им надлежни државни органи, банке и унапред познати купци отетих кућа и станова. Позивам све Новосађане да потписом на петицију подрже иницијативу српских радикала, како би заједничким снагама укинули извршитељску мафију, а извршни поступак вратили у надлежност судова", навео је Јакшић на конференцији за новинаре.

         Како се наводи у саопштењу, Јакшић је рекао да ће петиција за укидање јавних извршитеља бити прикупљана свакодневно у страначким просторијама и на пунктовима на пијацама, прометним раскрсницама и у центру Новог Сада.

         Он је навео да су управо Новосађани на својој кожи осетили "дивљање извршитељске мафије" јер је у последњих шест година на територији тог града покренуто више од 80.000 поступака принудне наплате у којима је Јавно комунално предузеће "Информатика" све време противуставно грађанима обрачунавало затезну камату, као и укупно 10.680 динара по сваком поступку за адвокатске услуге и вођење поступка.

         "Извршитељска мафија је у сарадњи са ЈКП и адвокатским канцеларијама, само на основу непостојећих адвокатских услуга, опљачкала најсиромашније Новосађане за четири милиона евра. Овој отимачини се, без одлагања, мора стати на пут", рекао је Јакшић.

         Јакшић је додао да је за данас заказано исељење две новосадске породице које немају алтернативни стамбени простор.

         "Српска радикална странка сматра да нико не сме остати без крова над главом, јер је право на дом основно људско право. Позивам све суграђане да нам помогну да ставимо ван снаге срамни Закон о извршењу и обезбеђењу и да, заједничким снагама, укинемо јавне извршитеље", рекао je Јакшић.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари