Шешељ: Западне силе све више новца улажу у медије Србији да би је посвађали са Русијом

„БАН ЈЕЛАЧИЋ НИЈЕ БИО НИКАКАВ ХРВАТ ВЕЋ – СРБИН КАТОЛИК“

* Упитао због чега се медији не баве бившим председником Србије Томиславом Николићем, који живи у државној вили на рачун Србије и води "измишљени" Национални савет за координацију сарадње са Русијом и Кином

______________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да медији у Србији покушавају да угрозе српско-руске односе "пласирањем неистина" о разлозима за недолазак председника Русије Владимира Путина у Србију, који је био предвиђен за 20. октобар.

       На конференцији за новинаре у централи СРС, Шешељ је оптужио медије у Србији да "на најогољенији начин, брутално и покварено" то раде, а да је због тога морао да реагује и амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко.

       Казао је да "западне силе" све више новца улажу у српске медије како би се односи две земље угрозили и додао да "зна који су то медији и који су им циљеви" и да на то грађанима треба стално да се указује.

       Коментаришући писање појединих медија да доскорашњи посланици у Скупштини Србије примају плату три месеца иако више нису у парламенту, а међу којима је и један функционер СРС, Шешељ је рекао да је то по закону Србије и да не могу бити криви људи који користе своје право.

       Упитао је због чега се ти медији не баве бившим председником Србије Томиславом Николићем, који живи у државној вили на рачун Србије и води "измишљени" Национални савет за координацију сарадње са Русијом и Кином.

       Шешељ се осврнуо и на "напредак у односима" Хрватске и Србије и казао је да велика разлика у третману српске и хрватске мањине у две земље да су Хрвати у Србији увек били мањина, а Срби некад конститутивни народ у Хрватској.

       Он је оценио да је хрватска мањина у Србији слободна, да им се нико не меша у рад, а да се српска власт "надмеће које ће им уступке дати" и навео пример куповине куће бана Јосипа Јелачића.

       Шешељ је навео да Јелачић није био Хрват, већ Србин католик, те да његову кућу у Новом Саду треба претворити у музеј и подићи му споменик у том граду.

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари