Шешељ: Најважније је питање - ко је снимао и како је знао да ће доћи до састанка?

У СЛУЧАЈУ „КРУШИКА“ ТРЕБА УТВРДИТИ ДА ЛИ ЈЕ ПРИВАТНИЦИМА ЈЕФТИНИЈЕ ПРОДАВАНО ОРУЖЈЕ

* „На снимку се виде неке новчанице углавном жуте и зелене, било их је десетак, то је отприлике 1.000 евра. Шта се то плаћа са 1.000 евра? Ја бих помислио да неко купује вагон мекиња да нахрани краве

_______________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је да су српски функционери у реакцији на аферу "Руски шпијун" показали дозу аматеризма и да се свуда у свету такви наводи прво истраже па се тек онда изађе у јавност.

        "Тако се то не ради. Тако се не реагује у свету. Када се открије таква афера онда се то прво истражи. Ако се већ прочуло у јавности онда је једина изјава која се може дати 'надлежни спроводе истрагу, бићете обавештени'", рекао је Шешељ.

        Како је рекао, око снимка где се наводно види да руски агент предаје кесу српском официру се дигла гунгула и паника, а још увек се ништа не зна.

        "На снимку се виде неке новчанице углавном жуте и зелене, било их је десетак, то је отприлике 1.000 евра. Шта се то плаћа са 1.000 евра? Ја бих помислио да неко купује вагон мекиња да нахрани краве", рекао је Шешељ.

        Он је навео да се човеку за кога постоје наводи да је српски цивил или официр не зна ни име ни презиме, те да је прво требало истражити ко је тај српски држављанин и казнити га уколико је у питању војно лице.

        За Шешеља је, како је рекао, кључно питање - ко је могао и ко је снимио наводног руског обавештајаца да размењује кесе са наводно српским држављанином, ако то није урадила наша контраобавештајна служба.

        "То је много већи проблем, јер тај који је снимао има јаче ресурсе, бољу организацију, боље је технички припремљен. Како је тај неко знао да ће доћи до састанка?", рекао је Шешељ.

        Он је упитао и шта ради српска контраобавештајна служба, да ли она само спорадично открива резултате, наводећи да снимак није њен резултат јер функционери негирају да је то њено откриће.

        Шешељ је навео да је помислио да је цела афера везана за руског обавештајца пуштена да би се скинуо са дневног реда "Крушик", али да нема доказе и да не може то да тврди.

        Он је говорећи о "Крушику" рекао да је основна чињеница везана за тај случај питање - да ли је "Крушик" заиста продавао оружје приватним фирмама јефтиније?

        Шешељ је рекао да уколико јесте, сви умешани у то морају бити кажњени.

        "Ако отац Небојше Стефановића, Бранко, није сувласник фирме и ако није запослен, по ком је основу ишао са делегацијом? То је онда трговина утицајем", рекао је Шешељ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари