СДС: Тадићеве речи у СБПОК завршиле на страницама једног таблоида

ПОДНЕЋЕ КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ И ПРОТИВ НАДЛЕЖНИХ У СБПОК, ТУЖИЛАШТВУ И «СРПСКОМ ТЕЛЕГРАФУ»

          СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА странка оптужила је данас таблоиде блиске властима да противзаконито добијају записнике са саслушања из полиције и тужилаштва и најавила да ће лидер СДС Борис Тадић поднети кривичну пријаву против једног од тих листова али и надлежних државних органа.

         У саопштењу се наводи да је Српски телеграф данас објавио делове службеног записника са саслушања које је пре неколико дана у СБПОК-у и пред присутним замеником тужиоца имао Тадић као грађанин, поводом погибије гардиста у касарни на Топчидеру 2004. године.

         СДС је навела да ће Тадић због тога поднети кривичну пријаву против овлашћених службених лица СБПОК-а и тужилаштва, као и одговорних у «Српском телеграфу».

         Такође ће поднети пријаву и Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољубу Шабићу.

         "Иначе, председник СДС-а Борис Тадић није био обавештен у позиву на саслушање о разлозима саслушања, али је зато Курир у истом минуту када је завршено саслушање тражио коментар и већ имао сазнање о теми. То је већ недвосмислено показало да је Курир имао та сазнања и пре Бориса Тадића и да је добијао информације и током саслушања", наводи се у саопштењу СДС-а.

         Та странка је додала да Тадић на саслушању није рекао ништа ново што поводом трагедије у Топчидеру није изнео и у последњих 14 година.

         "Све ово је очигледан доказ противзаконите сарадње полиције, тужилаштва и режимских таблоида, а у Вучићевој Србији се такво кршење закона више ни не крије, већ отворено објављује на насловним странама његових медија. Та чињеница је сасвим у складу са Вучићевом недавном изјавом да је њему важно да медији само плаћају порезе. То је било очигледно зелено светло за све да је дозвољено брутално кршење закона док год само плаћају порезе. Вучић уствари спроводи мере за буџетску стабилност и пореску дисциплину тако што на уштрб поштовања закона подстиче криминализацију Србије", навела је СДС.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари