Приведен па пуштен повереник Народне странке за Војводину Борислав Новаковић

ПРОТИВИО СЕ УКЛАЊАЊУ БАШТЕ КАФИЋА У ВРБАСУ ЧИЈИ ЈЕ СУВЛАСНИК ОГЊЕН ВУЈИЧИЋ ТАКОЂЕ ЧЛАН НС

* НОВАКОВИЋ: „Ја сам покрајински посланик и моја је дужност да заступам бираче свуда где су им угрожена права и где појединци трпе шиканирање државних органа. У Врбасу је полиција инструментализована од локалне власти која малтретира Вујичића само зато што је члан Народне странке

________________________________________________________________

         ПОВЕРЕНИК Народне странке за Војводину Борислав Новаковић пуштен је око 12.30 из полиције у Врбасу а против њега је поднета кривична пријава за „ометање службеног лица“, након што је приведен јер се са групом људи противио уклањању баште једног кафића у том граду.

         У изјави агенцији Бета, Новаковић је рекао да је у полицији провео од 7.30 до 12.30.

         "Ја сам покрајински посланик и моја је дужност да заступам бираче свуда у Војводини где су им угрожена права и где појединци трпе шиканирање државних органа. У Врбасу је полиција инструментализована од локалне власти која малтретира (власника кафића Огњена) Вујичића само зато што је члан Народне странке. Од како је Александар Вучић завладао Србијом, а његов брат Андреј Новим Садом и Војводином, шиканирање опозиције се све време интензивира", рекао је он.

         Новаковић је одбацио тврдње министра унутрашњих послова Небојше Стефановића да је полиција била нападнута и да је асистирала локалној самоуправи која је желела да уклони објекат без дозволе.

         "Министар полиције лаже! И то бесрамно. Све је правно чисто а летњу башту уклањају само зато што је власник члан Народне странке и ни због чега другог. То је политичка одмазда", рекао је он.

         Народна странка је навела да су се приведени противили "бесправном уклањању објекта које општина Врбас спроводи без ваљане документације, а уз подршку више од 30 полицајаца".

           Стефановић: То је био напад на

     полицајце који су поступали по закону

         МИНИСТАР унутрашњих послова Небојша Стефановић осудио је данас, како је навео, напад на полицајце у општини Врбас за који је оптужио повереника Народне странке за Војводини Борислава Новаковића и групу људи коју је предводио.

         "Недопустиво је да било ко, ма коју функцију обављао, прибегава насиљу и напада полицајце који раде свој посао у складу са законом. Припадници полиције који су свакодневно у првој линији одбране наше земље од разних видова криминала, не смеју и неће бити жртве бахатих појединаца који због своје политичке или друштвене припадности сматрају да им је све дозвољено", навео је Стефановић у писаној изјави.

         Стефановић је додао да су полицајци у Врбасу поступали у складу са законом и пружали асистенцију органима локалне самоуправе у обављању задатака.

         СзС: Зашто полиција није асистирала

               рушењу на Панчићевом врху?

         САВЕЗ за Србију осудио је привођење повереника Народне странке за Војводину Борислава Новаковића и седморо грађана који су се противили уклањању угоститељског објекта "Центар кафеа", које општина Врбас, како се наводи, спроводи без ваљане документације.

         "Савез за Србију поставља питање министру Небојши Стефановићу - у складу са којим законом је полиција данас 'дала асистенцију'. Да ли је то закон Републике Србије или неки лични закон министра Стефановића и владајућег режима у складу са којим је народна полиција претворена у партијску", навео је тај савез.

         Савез је упитао Стефановића зашто асистенција полиције није пружена за рушење објекта на Панчићевом врху "који су изградили криминалци који су део власти, или када су под фантомкама рушени објекти у сред ноћи у центру Београда".

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари