Поповић: Мали прекршио етички кодекс БУ јер је без навођења цитирао текстове других аутора

ОДБОР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ БУ ТРАЖИ ДА ДОКТОРАТ МИНИСТРА ФИНАНСИЈА БУДЕ ПОНИШТЕН

        ОДБОР за професионалну етику Универзитета у Београду доставиће Сенату Универзитета да поступи по правилнику о поништавања доктората у случају министра Синише Малог јер је једногласно утврдио постојање неакадемског понашања у његовом раду, изјавила је данас ректорка Универзитета Иванка Поповић.

        Она је новинарима казала да је Синиша Мали прекршио етички кодекс Универзитета јер је без навођења цитирао текстове других аутора.

        Поповић је казала да је Одбор за професионалну етику на седници констатовао да предложену меру јавне осуде декан Факултета није изрекао, а изрицање мере је у надлежности декана факултета.

        Мали је учинио повреде из члана 22. Кодекса професионалне етике, јер је у делу дисертације дословно преузимао текстове односно целе пасусе из текстова других аутора, без навођења имена тих аутора, рекла је Поповић.

        Наставно-научно веће Факултета организационих наука (ФОН) усвојило је 28. октобра извештај Етичке комисије ФОН-а о докторској дисертацији министра финансија Синише Малог, којим се утврђује постојање "неакадемског понашања", и предложило изрицање мере јавне осуде за спорни докторат.

        Докторат Малог доведен је у питање пре пет година када су га универизитетски професори оптужили да је плагирао део свог рада.

        Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић позвао је председницу Народне скупштине Мају Гојковић да у року од 24 часа закаже ванредну седницу како би министар финансија Синиша Мали био смењен. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари