Пајтић: Бирачи у Београду су овима што се уједињују у ДС дали два одсто гласова

„ГРАЂАНИ СУ СХВАТИЛИ ДА ЈЕ ТАКВО УЈЕДИЊЕЊЕ НАЧИН ДА НИКО НЕ ОДЕ У ПОЛИТИЧКУ ПЕНЗИЈУ“

* Бојан ПАЈТИЋ: „Поручујем својим некадашњим знатно старијим колегама које су цепале ДС да се ману груписања и прегруписавања, да следе мој пример - оду у политичку пензију и дозволе и Демократској странци и опозицији да се подмладе и продишу. Пензија не боли“

__________________________________________________________________________

            БИВШИ председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић изјавио је поводом уједињења демократа да су тој странци потребни јасна и храбра политика и нова лица, а не "пабричење" старих кадрова и већ виђених идеја.

            "Бирачи су већ на београдским изборима, на којима су заједно наступале странке које се сада уједињују њиховој листи дали поражавајућих два одсто гласова. Грађани су препознали да је овакво уједињење инструмент да нико никада не оде у политичку пензију, какве год да је грешке направио и колико год да се људима смучио", рекао је Пајтић за Блиц од недеље 12. маја.

            Он је оценио да ће зато уједињење ДС имати мању подршку него што је тренутно има и да ће стећи само "нове синекура и позиције гладне лобистичке структуре, које ће је и коначно дотући".

            "Поручујем својим некадашњим знатно старијим колегама које су цепале ДС да се ману груписања и прегруписавања, да следе мој пример - оду у политичку пензију и дозволе и Демократској странци и опозицији да се подмладе и продишу. Пензија не боли", рекао је Пајтић.

            Говорећи о изборима у Србији он је рекао да они неће имати легитимитет уколико их опозиција буде бојкотовала и да треба обратити пажњу на то ко ће од опозиционих политичара први почети да се залаже за излазак на недемократске изборе или повратак опозиционих посланика у Скупштину, истичући да ће тај бити Јуда.

            "Тај је, библијски речником говорећи као Јуда умочио руку у зделу и даје (Александру) Вучићу сламку спаса. Потпуно је свеједно да ли ће то чинити у договору са режимом или зато да би оснажио своју позицију на штету других у опозиционом блоку. Тај то чини умишљајно и са свешћу да ради у корист продужетка трајања власти СНС", казао је Пајтић.

            Он је оценио да бојкот парламента и избора озбиљно "поткопавају" Вучићеву међународну позицију и "раскринкавају" га као председника само једног дела Србије, "оног који је у заблуди да је Србија слободна земља само зато што ју је узјахао неко ко се зове Александар, а не Осман или Адолф".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари