Лутовац сазива скупштину Демократске странке ради распуштања статутарне комисије ДС

ТВРДИ ДА ОПСТРУИШЕ РАД ОРГАНА СТРАНКЕ И ОДЛУКЕ ДОНЕТЕ „ОГРОМНОМ ВЕЋИНОМ“

         ПРЕДСЕДНИК Демократке странке (ДС) Зоран Лутовац изјавио је да је сазвао Скупштину ДС-а којој ће предложити распуштање Статутарне комисије странке и избор нових чланова тог тела.

        "С обзиром да Статутарна комисија, спроводећи правно насиље, опструише рад органа странке и спречава спровођење политичких одлука које су донете огромном већином у складу са Статутом, одлучио сам да сазовем Скупштину ДС-а којој ћу предложити распуштање Статутарне комисије и избор нових чланова Статутарне комисије", рекао је Лутовац агенцији Бета.

        Лутовац је додао да захваљујући неформалном утицају на Статутарну комисију неки чланови ДС упорно раде против те странке, наносећи јој огромну штету, свесни да то неће изазвати последице по њих.

        "Томе се мора стати на пут. Најдемократскији и најлегитимнији могући начин је да се ово питање реши на Скупштини странке. Скупштина је највиши орган странке и најлогичније је да се она изјасни о томе", рекао је Лутовац.

        Он је додао да док је он председник странке, ДС ће поштовати своје чланове, бираче и грађане и држаће се својих одлука.     

        „Само тако можемо вратити поверење грађана које смо изгубили. Донели смо одлуку, огромном већином, да бојкотујемо Вучићеве лажне изборе и ту ћемо одлуку спровести упркос свим притисцима споља и изнутра", рекао је он.

        Лутовац је подсетио да је приликом избора за председника ДС обећао да ће та странка бити опозиција власти Александра Вучића а не његова експозитура.

        "И ја то своје обећање испуњавам уз велику подршку унутар странке", рекао је председник Демократске странке.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари