Лутовац: Посланици ДС више неће смети да учествују ни у раду скупштинских одбора

ОБЈАСНИО ДА ГОРДАНА ЧОМИЋ И НАТАША ВУЧКОВИЋ НЕЋЕ БИТИ КАЖЊЕНЕ

          ПРЕДСЕДНИК Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац изјавио је данас да бојкот парламента подразумева бојкот пленума и одбора и уколико неко буде радио другачије неће више моћи да заступа ДС.

         Лутовац је за РТВ рекао да је то шта подразумева бојкот парламента разјаснило Председништво странке на седници и да је једногласно одлучено да се не може учествовати на седницама Скупштине Србије, ни одборима и да је могуће једино ићи на седнице међународних тела и са њима комуницирати како би им се објаснило шта је бојкот и разлози бојкота.

         Он је казао да је део посланичког мандата и комуникција са грађанима и да је то оно што посланици ДС раде.

         Лутовац је рекао да је Гордана Чомић која је била са Наташом Вучковић на седници Одбора за уставна питања члан председништва ДС које је одлучило једногласно и разјаснило шта све бојкот обухвата.

         Он је објаснио да су Гордана Чомић и Наташа Вучковић биле на седници Одбора јер су тумачиле да то није прекршај бојкота скупштине, али да због тога неће бити кажњене како су поједини медији писали.

         Међутим после одлуке председништва последица по посланике ће бити.

         "Посланик може да се одлучи да не заступа политичку странку у парламенту и то је легитимно, али он више неће моћи да заступа ДС, неће бити избачен, али он ће заступати себе, неће заступати ДС и потпуно је ирелевантно да ли је после тога члан ДС или не. Та скупштина не ради свој посао и није онаква каква би требало да буде. Онај ко жели да буде представник ДС он ће се држати оног што је политика странке, а то је бојкот рада скупштине", рекао је Лутовац.

         Он је казао да ће парламент бојкотовати све док се не буду испуњени захтеви о слободи медија и фер и поштеним изборима.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари