Лутовац: Нема сукоба у ДС, мањина преко режимских медија прави утисак о постојању подела

„ОД 183 ПРИСУТНА ЧЛАНА ГЛАВНОГ ОДБОРА ДС – СЕДНИЦУ ЈЕ НАПУСТИЛО 20, ПОКУШАЛИ СУ ПУЧ“

         ПРЕДСЕДНИК Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац изјавио је данас да "нема сукоба" међу члановима ДС, односно да постоји "огромна већина која подржава званичну политику странке и мањина која има приступ пре свега режимским медијима и која ствара утисак подела".

         Гостујући на Радио-телевизији Војводине, Лутовац је рекао да је на суботњој седници Главног одбора ДС покушан "пуч" у странци, односно да је покушана "прерасподела снаге и моћи тако што би се организовало пребројавање да ли постоји кворум".

         "Од 183 присутна члана Главног одбора, седницу је напустило мање од њих 20. Кворум је постојао, присуство 163 члана је утврђено именом и презименом. Покушај пуча је потпуно неуспешан а исход је да огромна већина чланова ГО а још већа у чланству, подржава званичну политику странке", казао је Лутовац.

         Председник ДС је оценио да су они чланови Главног одбора који су на седници у суботу тражили утврђивање кворума, хтели тиме да иду ка следећем кораку а то је како је рекао, "расписивање неких других избора".

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари