Кривицу негирало свих шесторо Срба доведених у везу са убиством Оливера Ивановића

СВИ ТРАЖЕ ДА ИМ БУДЕ ОМОГУЋЕНО ДА СЕ БРАНЕ СА СЛОБОДЕ

* Пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини прочитана оптужница против Силване Арсовић, полицајаца Драгише Марковића, Жарка Јовановића, Недељка Спасојевића, Радета Басаре и цивила Марка Рошића

* Потерница расписана за потпредседником Српске листе Миланом Радојичићем и командиром Косовске полицијске службе за регион Север Жељком Бојићем

______________________________________________________________________

        СВИХ шесторо оптужених за саучесништво и помагање у извршењу убиства Оливера Ивановића негирали су данас кривицу пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини.

        Добрица Лазић, адвокат оптужене Силване Арсовић, рекао је за Срну да је на рочишту прочитана оптужница против окривљених полицајаца Драгише Марковића, Жарка Јовановића, Недељка Спасојевића, Радета Басаре и цивила Марка Рошића и Арсовићеве.

        Они су оптужени да су умешани у убиство Оливера Ивановића 16. јануара 2018. године у северном делу Косовске Митровице, а Лазић је навео да је Арсовићева, према новој измењеној оптужници, окривљена да је у саизвршилаштву учествовала у убиству председника Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда", у којој од оснивања ради као секретарица.

        "Сви оптужени су се изјаснили да на било који начин нису умешани у убиство Оливера Ивановића", истакао је Лазић.

        Оцењујући да је оптужница заснована на погрешно или непотпуно прикупљеним доказима и неоснованим чињеницама, Лазић је рекао да је и захтев специјалног тужиоца Суљ Хоџе да буде одређен кућни притвор Арсовићевој, Јовановићу и Марковићу неоснован, али да остаје да се суд у разумном року изјасни о предлогу специјалног тужиоца.

        "Одбрана оптужених очекује да ће тај захтев специјалног тужиоца бити одбачен и да ће нашим клијентима бити омогућено да се бране са слободе", додао је Лазић.

        Лазић сматра да је целокупна оптужница неоснована јер специјални тужилац ни у једном сегменту не наводи идентитет или бар оправдану сумњу о могућим наручиоцима и починиоцима убиства Ивановића.

        Наставак суђења је заказан за 24. март, али је браниоцима оптужених дата могућност да у року од 30 дана уложе приговоре на оптужницу.

        "Сви ми адвокати окривљених очекујемо да ће судско веће одбацити оптужницу и наложити специјалном тужиоцу да оптужницу подигне на основу доказа и релевантних чињеница", нагласио је Лазић.

        Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године са шест метака из пиштоља из аутомобила у покрету испред седишта Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда", чији је био председник, у северној Косовској Митровици.

        Петорица од шесторо оптужених ухапшени су 24. новембра 2018. године у акцији специјалне косовске јединице полиције Росу на северу Косова.

        Потерница у овом предмету расписана је и за потпредседником Српске листе Миланом Радојичићем и командиром Косовске полицијске службе за регион Север Жељком Бојићем.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари