Једини понуђач за ПКБ – компанија „Ал Дахра” из Уједињених Арапских Емирата

ПОНУДУ ДОСТАВИЛА ПРЕКО СВОЈЕ ФИРМЕ РЕГИСТРОВАНЕ У - ИРИГУ  

         КОМПАНИЈА „Ал Дахра” из Уједињених Арапских Емирата дефинитивно је једини понуђач за куповину Пољопривредне корпорације Београд.

         Преко своје фирме регистроване у Иригу та арапска компанија доставила је понуду која је званично отпечаћена у Министарству привреде.

         Колико је „Ал Дахра” спремна да плати за власништво над београдском корпорацијом још није познато. Коверта у којој се крије износ биће отворена накнадно, највероватније за неколико дана. У сваком случају, понуда не може бити мања од 104 милиона евра колико је почетна цена назначена у јавном позиву за приватизацију ПКБ-а.

         Приликом отварања понуде утврђено је да је сва достављена документација била исправна, али то детаљнијом провером треба да потврди и комисија.

         На продају је понуђено 16.785 хектара земљишта ПКБ-а на Палилули, у Сурчину и Зрењанину, као и стока, објекти, опрема, резервни делови.

         Понуђена је и имовина зависних друштава – Еколаба, Института ПКБ Агроекономик и Ветеринарске станице ПКБ.

         На продају су понуђене и две парцеле градског грађевинског земљишта у Борчи од 1,8 хектара и 1,2 хектара, по почетној минималној цени од 939.113 евра, односно 284.000 евра. Процењена вредност земљишта, грађевинских објеката и опреме је 208,5 милиона евра, удела од 29 одсто капитала Еколаба у власништву Акционарског фонда 214.700 евра, а 45,77 одсто Института ПКБ Агроекономик 431.300 евра.

         Вредност стада је 17,3 милиона евра, али тај износ није ушао у почетну цену.

         Цена стада биће утврђена према пропису непосредно пре увођења купца у посед и износиће 100 одсто процењене вредности стада на дан пописа. Почетна цена на јавном надметању је половина процењене вредности земљишта и капитала Републике Србије и Акционарског фонда у Еколабу, Агроекономији и Институту ПКБ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари