Ђукановићев режим забранио улазак у Монтенегро „Београдском синдикату“

ТРЕБАЛО ЈЕ ДА НА  АМФИЛОХИЈЕВ ПОЗИВ НА ЛИТИЈИ У ПОДГОРИЦИ ОТПЕВАЈУ „СВИЋЕ ЗОРА“

         ЧЛАНОВИМА групе "Београдски синдикат" забрањен је данас улазак у Црну Гору.

        Цео бенд је враћен са граничног прелаза.

        Фронтмен група Феђа Димовић рекао је да су враћени без икаквог образложења, док је један члан, који је враћен са аеродрома у Подгорици, добио решење о забрани уласка због, како је навео, „националне безбједности“.

        "Нас који смо ишли колима вратили су са граничног прелаза Црне Горе, где је требало да сутра учествујемо на позив Митрополије црногорско-приморске у Подгорици. Без икаквог образложења и писане одлуке“ - каже Димовић, који је у повратку за Београд.

        Димовић је на свом фејсбук-профилу објавио и краћи видео, у коме каже:

        "Браћо и сестре, управо смо враћени са граничног прелаза са Црном Гором где нам је забрањен улаз без икаквог објашњења и писаног образложења, а наш члан Бошко депортован је са аеродрома у Подгорици".

        "Београдски синдикат" је пре седам дана објавио песму "Свиће зора", инспирисану мирним протестима, молебанима и ллитијама, у Црној Гори поводом усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

        Димовић је тада казао да је снимљена "у знак захвалност браћи и сестрама из Црне Горе", а песма је постала још једна незванична химна литија у овој земљи.

        Прва је „Не дамо светиње“.

       

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари