Брнабић: Ја и Влада Србије не можемо бити одговорне за оно што раде РЕМ и РТС

СКУП „УЛОГА РЕГУЛАТОРНИХ ТЕЛА У ИЗБОРНОМ ИЗВЕШТАВАЊУ – НОРВЕШКА ИСКУСТВА“

        ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ни она, ни Влада на чијем је челу не могу да одговарају за рад органа који су независни, као што је Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) или Радио-телевизија Србије РТС, и да примедбе због начина њиховог рада не треба упућивати Влади.

        Брнабић је на округлом столу "Улога регулаторних и саморегулаторних тела у предизборном извештавању – Норвешка искуства", који је организован у амбасади Норвешке у Београду, рекла да она "не може да објашњава поступке РЕМ-а, и да као председница Владе нема никакву ингеренцију над РТС-ом".

        Брнабић је рекла и да "Влада није одговорна за све" и додала да је она међу првима добила пријаву од Агенције за борбу против корупције, због "функционерске кампање".

        "Оптужена сам зато што сам рекла да ће људи препознати резултате, нисам рекла гласајте за тога и тога", казала је Брнабић и додала да ће "инсистирати да се поступак заврши у року".

        Брнабић је додала и да има тужбу од новинара Славише Лекића и да се у том поступку лично одазвала на суђењу, наводећи да је то њена грађанска дужност.

        "Критикујте и вршите притисак тамо где даје резултате. Ја не утичем на РЕМ ни РТС", казала је Брнабић.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари