Бореновић Туску: Неки чланови Европске делегације у БиХ подржавају Додика

ЖАЛИО СЕ ПРЕДСЕДНИКУ ЕНП НА „АНТИЕВРОПСКО ДЕЛОВАЊЕ“ СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ

* Написао му да су тобоже "све проевропске снаге у Републици Српској и БиХ забринуте да ће се десити геополитички преокрет овог подручја, што би нанело штету европским амбицијама у вези са регионом као и самим геополитичким и безбедносним интересима саме ЕУ

____________________________________________________________

        БРАНИСЛАВ Бореновић, председник ПДП, упутио је писмо председнику Европске народне партије Доналду Туску у којем се жали на, како је навео, антиевропско деловање српског члана Председништва БиХ и председника СНСД-а Милорада Додика.

        У писму, који је у поседу Срне, Бореновић је навео да Додик, како каже, "наставља да потцењује ЕУ и европске вредности".

        Бореновић је навео да су "све проевропске снаге у Републици Српској и БиХ толико забринуте да ће се десити геополитички преокрет овог подручја, што би нанело штету европским амбицијама у вези са регионом као и самим геополитичким и безбедносним интересима саме ЕУ".

        "У светлу горе наведеног, замолио бих вас да јасно и конкретно заузмете став који се тиче господина Додика. Такође, желим да нагласим да одређени представници Европске делегације у БиХ су попустљиви и да подржавају господина Додика као и његово антиевропско деловање", пожалио се Бореновић председнику Европске народне партије Доналду Туску. 

Новаковић Бурсаћ: Бореновић наноси штету

Српској, а покреће га сопствена немоћ

        ШЕФ Клуба посланика СНСД у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да писмо које је председник ПДП-а Бранислав Бореновић упутио предсједнику Европске народне партије Доналду Туску у којем се жали на наводну антиевропску политику Милорада Додика подсећа на "ране радове основаца који пријављују наставници шта су радили остали у разреду док је она била одсутна".

        „Писмо не говори ни о Додику, ни о његовој политици. Оно говори само о аутору писма који се препоручује за саговорника ЕУ, а да за то нема подршку ни грађана Републике Српске, ни институција Републике Српске или БиХ. Очито да Бореновић мисли да би му мањак подршке у Српској могао надокнадити неко споља, што је управо супротно свим вредностима на којима почива ЕУ", истакла је Бурсаћева упитана да прокоментарише писмо које је Бореновић упутио Туску жалећи се на, како је навео, антиевропско деловање српског члана Председништва БиХ и председника СНСД-а Милорада Додика.

        Она је нагласила да су "СНСД и њен председник били и остали привржени европским вредностима и европском путу БиХ, али и слободни да увек кажу када ЕУ није фер и када њено понашање нужно производи евроскептицизам и у Републици Српској, али и у целој БиХ".

        "Озбиљне политике темеље се на провереним и поузданим информацијама, а не на гласинама или полуистинама. То је лекција коју вечни основци морају да науче, исто као што морају да науче да су наставнице од тужибаба увијек знале шта се дешава у разреду, али ни оне их нису волеле нити су полагале наду у њих", рекла је Бурсаћева.

        Она је оценила да "Бореновић, заслепљен сопственом немоћи да добије подршку народа, свесно или несвесно чини штету Републици Српској блатећи представнике које је српски народ изабрао са највећом подршком, па самим тим блати и сопствени народ.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари