Бесни Шиптари што је Брнабић њихове УЧК-вође назвала „људима из шуме“

ГЛАВНИ МЕЂУ ЊИМА – ХАШИМ ТАЧИ – ТВРДИ ДА СРПСКА ПРЕМИЈЕРАК КОРИСТИ „РАСИСТИЧКИ ЈЕЗИК“

* ВЕРУЈУ ДА СУ ДУХОВИТИ: Тачијева и Харадинајева амбасадорка при УН Вљора Читаку твитовала своју фотографију из шуме, а бивши шеф дипломатије Петрит Сељими фотографију са филмског фестивала одржаног у призренској шуми

___________________________________________________________________________

         УПОЗОРЕЊЕ Ане Брнабић – изговорено пред шефом делегације ЕУ у Србији Семом Фабрицијем – да су у Приштини на власти  „људи који су буквално изашли из шуме" изазвало је очекивани гнев и протесте. На очекиваним странама.

         Само што је изговорила да данашња Европска унија – због односа према Косову и Метохији и Србији – не ужива њено поверење, она је о приштинским „људима из шуме“ рекла:

         „Њима је свеједно да ли је тамо рат или није и то ме плаши. Неки од тих људи су и терористи који нису осуђени, били су оптужени, били су у Хашком трибуналу. Нису осуђени само зато што су сви сведоци побијени. И како ми сада да знамо шта ће они урадити сутра?"

         Дан касније, премијерка је - на питање новинара - рекла да је мислила "на терористе, који су били оптужени за најстрашније злочине и који су ослобођени само зато што су сви сведоци у тим процесима убијени".

         У  наставку је додала: „Ти људи су изашли из шуме зато што су изашли из шуме. Они су у униформи били у шуми, директно из те шуме су изашли и постали део политичке елите у Приштини и кренули да воде институције".

         Тачијева и Харадинајева амбасадорка при УН Вљора Читаку твитовала је своју фотографију из шуме, а бивши шеф дипломатије Петрит Сељими фотографију са филмског фестивала одржаног у призренској шуми.

         Хашим Тачи је за РСЕ изјавио "да је расистички језик премијерке Србије, земље која је починила геноцид и етничко чишћење на Косову, најбољи доказ патолошке мржње тренутног српског режима наспрам грађана Косова".

         Додао је да од ЕУ очекује да што пре осуди и да се дистанцира се од таквог речника српских званичника.

         A ostali - i poznati Šiptari i potpuni anonimusi - iskoristili su Tviter da iskale sav svoj bes na Brnabić.

         Маја Коцијанчич, портпаролка Високе представнице ЕУ за спољну политику Федерике Могерини је синоћ за РСЕ рекла да је "било каква увредљива реторика, која води сукобима и поделама", уперена против "кооперативног приступа и помирења, који су потребни региону (Балкана) како би кренуо напред".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари