Ал Дахра обећава да ће ПКБ бити три пута бољи него досад

УГОВОР О ПРОДАЈИ ПОТПИСАЛИ ДРАГАН СТЕВАНОВИЋ И КАДИМ АБДУЛ АЛДАРЕИ

         УГОВОР о продаји Пољопривредне корпорације Београд (ПКБ), коју је купила компанија Ал Дахра из Ирига за нешто више од 105 милиона евра, потписан је данас у Београду.

         Уговор су у Министарству привреде потписали државни секретар Драган Стевановић и копредседник и суоснивач Ал Дахра холдинга Кадим Абдул Алдареи.

         Стевановић је рекао да данас почиње нови период за компанију ПКБ, а самим тим и за Србију.

         „Какав је изазов за Србију представљала компанија ПКБ данас знају готово сви. Мислим да је време које је иза нас, време тешког, напорног и веома комплексног рада свих који су били укључени у овај процес”, рекао је Стевановић, преноси Танјуг.

         Он је подсетио да је компанија Ал Дахра понудила нешто више од 105 милиона евра за непроменљиву имовину ПКБ, односно земљу, објекте, опрему и механизацију неопходну за процес производње, те да ће Србија на то, додао је, добити нешто више од 17 милиона евра за „променљиву” имовину - стада и грла који ће нови власник да преузме.

         Алдареи је рекао да представници те компаније препознају значај ПКБ за Србију и грађане и обећао да ће та компанија бити три пута боља него данас.

         „Послаћемо праву поруку за Србију и Србе, да радимо најбоље да осигурамо да ПКБ добро послује”, рекао је Алдареи.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари