Тhe Telegraph: Украјинска војска је уморна и све спремнија за преговоре са Русијом

ЛОНДОНСКИ ЛИСТ ТВРДИ: ОВО ЈЕ СУПТИЛНА, АЛИ ДУБОКА ПРОМЕНА У РЕТОРИЦИ КИЈЕВА

* Поручник Оружаних снага Украјине Јулија МИКИТЕНКО, која командује водом оператора извиђачких дронова: „Спремни смо да преговарамо, али тражимо да Запад инсистира на нашим интересима. Шансу за победу испустили смо 2023-ће“

* И бивши главнокомандујући Оружаних снага Украјине, генерал Валериј Залужни, допушта да би Кијев могао прихватити мировни споразум којим ће део територија уступити Русији

________________________________________________________

          УКРАЈИНИ више него наклоњени британски лист Тhe Telegraph објавио је да је њена војска све „уморнија“ и све спремија за преговоре са Русијом.

          Пренео је и ове речи поручника Оружаних снага Украјине Јулије Микитенко, која командује водом оператора извиђачких дронова:

          „Спремни смо да преговарамо, али тражимо да Запад инсистира на нашим интересима“.

          Према њеним речима, шансу за победу у рату Украјина је изгубила 2023. године:

          „Наша мотивација је, будимо искрени, много нижа него пре годину дана. Имали смо велику шансу да ово завршимо до 2023. и да добијемо све што смо тражили. Сада је то скоро немогуће. Нећемо повратити снагу коју смо имали 2022. још најмање 10 година“.

          Тhe Telegraph такође пише да је бивши главнокомандујући Оружаних снага Украјине, генерал Валериј Залужни, „наговестио да би Кијев могао прихватити мировни споразум којим ће део територија уступити Русији“.

          Упитан да ли може да замисли победу без враћања свих изгубљених територија, рекао је:

          „Нисам поменуо територије. Споменуо сам безбедност и осећај да сте сигурни у својој кући. Лично, као Валериј Залужни, да сам живео у својој кући и знао да је комшија заузео део моје баште, рекао бих да морамо да то решимо. Ако не сада, онда ће ваши синови морати да реше то питање“.

          Лондонски лист је цитираном са своје стране додао:

           „Ово је суптилна, али дубока промена у званичној реторици, која је раније инсистирала на томе да неће бити мира док се цела територија Украјине не поврати“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари