Тод: Ако САД буду поражене у Украјини – а верујем да ће бити - НАТО ће се распасти и Европа ће постати слободна

УПОЗОРИО: АКО РУСИЈА БУДЕ ПОРАЖЕНА – ПОТЧИЊЕНОСТ ЕВРОПЕ АМЕРИЦИ ТРАЈАЋЕ ЈОШ 100 ГОДИНА

* Велики и светски познати и признати француски историчар и социолог Емануел ТОД: Завршетак украјинске кризе под руским условима значиће стварање новог система међународних односа, радикално другачијег од постојећих.

* Западна русофобична хистерија, са тврдњама да Русија машта о експанзији на Европу, напросто је смешна за историчара. Та експанзија Русима не треба. Психолошки шок који чека Европљане биће од спознаје да НАТО није створен да нас штити, већ да нас контролише

_______________________________________________________________

            ЗАПАД је већ дочекао да његово држање према Русији и рату у Украјини критикују његови најбољи умови.

            На том плану је међу најоштријим и најдоследнијим светски познати и признати француски историчар и социолог Емануел Тод. Он већ сада процењује да ће завршетак украјинске кризе под руским условима заправо значити стварање новог система међународних односа, радикално другачијег од постојећих.

            Он је уверен да ће исход украјинске кризе одредити и судбину Европе:

            „Ако Русија буде поражена у Украјини, потчињавање Европе Американцима трајаће још читав век. Али, ако, буду поражење Сједињене Државе – а ја процењујем да ће се управо то догодити - НАТО ће се распасти и Европа ће постати слободна“.

            Тод посебно указује да је западна русофобична хистерија, са тврдњама да Русија машта о експанзији на Европу, „напросто смешна за историчара“. И разјаснио:

            „Та експанзија Русима не треба. Психолошки шок који чека Европљане биће од спознаје да НАТО није створен да нас штити, већ да нас контролише“.

            Све је ово Тод рекао у интервјуу италијанском листу Corriere di Bologna. И закључио:

             „У овом контексту разоткрива се прави смисао и значење уверавања припадника европских политичких елита, укључујући Емануела Макрона, да Украјина штити Европу од Путина“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари