Цвијановић: Инцко је прешао црту - његов утицај је малиган

„САМ СЕБЕ ЈЕ СРОЗАО НА НИВО ЗАЈЕДЉИВОГ И ОСТРАШЋЕНОГ ЛОБИСТЕ“

Само је Момчило Крајишник био у прилици да лично

прими своје одликовање-повељу

* „Рећи да је Република Српска наметнула српском народу терет кривице је одвратна изјава и увреда свим Србима и показује лошу намеру према Републици Српској“

* „Неки високи представници су претили, неки кажњавали, неки наметали вештачка решења и од свега тога је овој држави увек било горе, никад боље, али је Инцко отишао даље - он је одлучио да трује, компликује, вређа и умишља да је он тај који ће говорити шта је Србима Република Српска“

_________________________________________________________

       ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је срамотна изјава Валентина Инцка, човека који је показао да није дорастао међународној функцији коју обавља јер је давно самог себе срозао на ниво заједљивог и острашћеног дневнополитичког лобисте.

       "Рећи како је Република Српска наметнула српском народу терет кривице је одвратна изјава и увреда свим Србима и показује лошу намеру према Републици Српској, а поготово према породицама оних који су изгубили своје најмилије", истакла је председник Републике замољена да прокометарише Инцкову изјаву да није он наметнуо колективну одговорност, већ да је, како каже, Република Српска наметнула српском народу терет кривице.

       Цвијановићева је навела да је о мандату високог представника сувишно било шта рећи јер су људи који су обављали те функције углавном деловали изван задатог оквира.

       Она је истакла да су неки претили, неки кажњавали, неки наметали вештачка решења и од свега тога је овој држави увек било горе, никад боље, али Инцко је отишао даље - он је одлучио да трује, компликује, вређа и умишља да је он тај који ће говорити шта је Србима Република Српска.

       "Не бих никога да вређам и не бих себи дозволила да говорим лоше о било којем колективитету на планети, али о историји би се свашта могло рећи. Дакле, Инцко је прешао црту. Не постоји мандат који му дозвољава да прича на овај начин. Јасно је да БиХ у којој ни Срби, ни Хрвати не би имали никаква политичка права, па ни право на идентитет, мера његове визије БиХ. Али, то није наша мера у Републици Српској", поручила је Цвијановићева.

       Да се ово дешава у сфери билатералне дипломатије, истакла је Цвијановићева, ствари би се лакше решиле, јер ту озбиљне земље повуку шарлатане, оне који раде наопако и који су изгубили кредибилитет, али Инцко је пензионер без одговорности према својој земљи.

       "Додуше, он не ужива подршку ни свих у чије име врши мандат, зато што је то превазиђена категорија и што се претворила у оруђе појединих политика, а не инструмент подршке изградњи поверења у БиХ. Он није ни подршка процесу европских интеграција, већ терет и ЕУ и оном што они неострашћени у ЕУ желе да постигну. Једноставно речено, на сцени је малигни утицај високог представника и Република Српска треба да зна с ким има посла", констатовала је Цвијановићева.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари