Трамп: Не желимо Киму судбину Гадафија, нека он и даље влада, а његова земља буде веома богата

НАЈАВИО ДА ЋЕ СЕВЕРНА КОРЕЈА ИМАТИ „ЈУЖНОКОРЕЈСКИ МОДЕЛ У СФЕРИ ПРОИЗВОДЊЕ”

  • Одмах после оваквог Трамповог наступа, Стејт департман је објавио да САД раде на формирању коалиције „против иранског режима и његових дестабилизујућих дејстава“

          У СЕВЕРНОЈ Кореји неће бити либијског сценарија ако успемо да се договоримо са Пјонгјаном - `великодушно` је обећао Доналд Трамп.

          Одглумио је и дозирану искреност у комбинацији са још дозиранијим кајањем:

          „У Либији смо уништили целу земљу... Није било договора да се Гадафи остави на власти. Либијски модел је нешто сасвим друго у односу на оно што ће бити са Ким Џонг Уном“.

          Додатно је прецизирао:

          „Ким ће остати у својој земљи. Он ће њоме управљати. Његова земља ће бити веома богата. Имаће јужнокорејски модел у сфери производње“.

          Амерички лидер је поновио да се противио америчким `операцијама у Либији и Ираку` и да је Вашингтон на Блиском Истоку протоио седам трилиона долара, што је било исто – како је рекао – што и бацање новца кроз прозор.

          Још је приметио: „А погледајте где смо данас. Ово је прилично тужно“.

          Одмах после оваквог Трамповог наступа, Стејт департман је објавио да САД раде на формирању коалиције „против иранског режима и његових дестабилизујућих дејстава“.

          Тобоже: не и против `народа Ирана`.

          Портпаролка америчке дипломатије Хедер Науерт објавила је да Вашингтон жели да у ту коалицију уђу „многе земље“:

          „Неће то бити коалиције попут постојеће која делује против Исламске државе. Желимо да што више земаља не гледа на иран кроз призму атомског споразума са том земљом већ кроз призму дестабилизујућег деловања Техерана“.

          Науерт је избегла да одговори на питање: колико се земаља већ сагласило да уђе у ту коалицију...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари