Америчку амбасаду у Јерусалиму открили Мнучин и Трампова кћерка Иванка

ТЕЛ АВИВ НАЈАВИО ДА ЋЕ ЈОШ ТРИ ЗЕМЉЕ УСКОРО „ПОЋИ АМЕРИЧКИМ ПУТЕМ“

  • Церемонија је потрајала сат и по. Окупљенима се преко видео-линка обратио Доналд Трамп, а потом Нетањаху и Ривлин непосредно. Амерички маринци су отпевали химну САД, а израелска певачица Хагит Јасо - композиције „Алелуја“ и „Нека са нама буде мир“
  • Амбасада је смештена у недавно изграђену зграду генералног конзулата САД на периферији Јерусалима. Американци ће врло брзо почети градњу нове зграде амбасаде

        КЋЕРКА и помоћник председника САД - Иванка Трамп - и министар финансија САД Стивен Мнучин одиграли су кључну улогу у церемонији отварања америчке амбасаде у Јерусалиму.

        Заједно су скинули тканину која је прекривала таблу на којој пише да се тој згради налази Амбасада Сједињених Држава и да је пресељена из Тел Авива у време владавине Доналда Трампа.

        Са израелске стране су у церемонији учествовали: премијер Бењамин Нетањаху, председник Реувен Ривлин, председник Кнесета Јулиј Еделштејн и министри.

        Шеф америчке делегације је био заменик државног секретара Џон Саливан

        Декрет о премештању амбасаде Трамп је потписао 6. децембра прошле године. Претходно је објавио да је за Сједињене Државе Јерусалим - главни град Израела.

        Амбасада је смештена у недавно изграђену зграду генералног конзулата САД на периферији Јерусалима.

        Американци ће врло брзо почети градњу нове зграде амбасаде.

        Церемонија је потрајала сат и по

        Окупљенима се преко видео-линка обратио Трамп, а потом Нетањаху и Ривлин непосредно.

        Амерички маринци су отпевали химну САД, а израелска певачица Хагит Јасо - композиције „Алелуја“ и „Нека са нама буде мир“.

        Израелска дипломатија је најавила да ће ускоро још најмање три земље пренети своје амбасаде у Јерусалим.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари