Цензура: Sky News искључио микрофон британском генералу који сумња у „хемијски напад” у Думи

А ИСКЉУЧИО ГА ЈЕ ЕКС-КОМАНДАНТУ БРИТАНСКИХ ТРУПА У ИРАКУ ГЕНЕРАЛУ ЏОНАТАНУ ШОУ

  • ШОУ: Сиријске владине снаге су у последње време оствариле велике успехе у борби са терористима и радикалним исламистичким бандитским формацијама и зато војни врх у Багдаду није имао ни најмањи повод за било какав „хемијски напад”
  • Боље је прошао адмирал Алан ВЕСТ иако је и он упозорио: „Мени је као војном лицу необично да Асадова армије буде толико глупа да користи хемијско оружје у области за коју овако или онако одговара. Мени се то чини чудним”

          ИЗГЛЕДА да је међу Британцима нешто поштења остало само међу генералим и адмиралима који више нису на командним функцијама.

          Један д водећих британских телеканала — Sky News – дао је прилику бившем команданту снага Уједињеног Краљевства у Ираку, пензионисаном генералу Џонатану Шоу, да прокоментарише „Асадов хемијски напад у Источној Гути” (Думи). И, на њему се и оклизнуо и обрукао.

          Генерал Шоу је `уживо` рекао да су сиријске владине снаге у последње време оствариле велике успехе у борби са терористима и радикалним исламистичким бандитским формацијама и да зато војни врх у Багдаду није имао ни најмањи повод за било какав „хемијски напад”.

          Притом је у наставку подвукао. „Сматрам да ми нешто губимо из вида... то какав је мотив могао навести Сирију на хемијски напад у ово време и на том месту. Јер, Сиријци побеђују”.

          Шоу је цитирао недавну изјаву једног америчког генерала Пентагона у Конгресу САД да „Асад добија рат”, који је још упозорио „то морамо прихватити”. Па наставио:

          „И сад одједном добијамо хемијски напад...”

          Али, није завршио мисао. Није му дозволила водитељка емисије. Изговорила је:

          „Извините, жао нам је. Дуго сте нас чекали, али морамо да вас прекинемо. Веома нам је жао” .

          И, веза са генералом је прекинута. Ништа генералу није вредело што је командовао британским трупама у Ираку.

           У сличном тону је говорио и британски адмирал Алан Вест.

          Прво је указао: „Морају се о том нападу (у Думи) прикупити неоспориви докази. Докази да је тај напад извела Асадова армија. Јер, ако нисмо уверени да је тако – било би неразумно чинити (Дамаск) одговорним за то... Тренутно таквих доказа нема”.

          Адмирал се није устручавао ни да дода:

          „Мени је као војном лицу необично да Асадова армије буде толико глупа да користи хемијско оружје у области за коју овако или онако одговара. Мени се то чини чудним”.

          Њему нису као генералу Шоу искључили микрофон, односно – запушили уста...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари