Закерберг: У време избора у Алабами лажне вести су ишле преко налога у Македонији

ИЗГОВОРИО: „ИМАМО ЈОШ МНОГО ПОСЛА ДА БИСМО ОТЕЖАЛИ

ДРЖАВАМА ПОПУТ РУСИЈЕ ДА СЕ МЕШАЈУ“

  • ФАКТИ: Бос Фејсбука покушава да тврди да иза тобожњег мешања у изборе за Сенат САД у Алабами преко налога у Македонији стоји Русија. А то је напросто немогуће јер Македонију под полуокупацијом држе Американци. Требало би, дакле, да се својима обрати, а он то, наравно, неће...

        ТОКОМ прошлогодишњих избора за представника Алабаме у америчком Сенату користили смо посебне алатке за откривање лажних налога, који су ширили лажне вести и пронашли смо да је много налога креирано у Македонији, рекао је данас у интервјуу за Си-Ен-Ен извршни директор Фејсбука Марк Закерберг.

        Исти алати коришћени су, према његовим речима, како би се идентификовали руски ботови и руски потенцијал у наводном мешању Русије у председничке изборе у САД 2016. године.

        „Има још много посла како бисмо отежали државама као што је Русија да се мешају у изборе, да осигурамо да тролови и други људи не могу да шире лажне вести”, рекао је Закерберг за Си-Ен-Ен.

        Закерберг је изјавио да је сигуран да „неко покушава да омета” новембарске изборе за Представнички дом Конгреса САД и Сенат, заказане за новембар.

        „Сигуран сам да неко покушава. Сигуран сам да је ово друга верзија онога што су Руси радили 2016. године, шта год то било. Сигуран сам да раде на томе”, рекао је Закерберг у интервјуу за Си-Ен-Ен.

        Закерберг је рекао да Фејсбук ове године планира да повећа до 20.000 број људи задужених за безбедност у тој компанији.  

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари