Иванић: За мене 25. новембар није празник и ја га не обележавам

УПОЗОРИО ДА ОДНОСИ ИЗМЕЂУ БОШЊАЧКОГ И ХРВАТСКОГ ВРХА МОГУ ЦЕЛУ БИХ ПРЕТВОРИТИ У МОСТАР

        ЧЛАН Председништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је данас да 25. новембар није усуглашен на нивоу БиХ и не може бити третиран као празник БиХ.

        Истакао је да је 20 година познат његов став о 25. новембру, те да га не обележава као празник.

        „Шта ја интимно мислим о 25. новембра друго је питање, али ја га нећу обележавати. То је још један од начина да се на силу, без уважавања туђег мишљења, покушава оно што се мисли у једном делу БиХ, наметнути целој БиХ, што није БиХ. Она је оно што се ми договоримо. Увек сам веровао да је могуће постићи договор да и 21. и 25. новембар буду празници. Људи немају спремност да уопште о томе рационално разговарају“, рекао је Иванић новинарима у Бањалуци.

        Истакао је да БиХ јесте у застоју те да ко год каже да није тако - не говори истину.

        Када су у питању односи између бошњачког и хрватског члана Председништва БиХ, поновио је да одавно већ не постоји привидни склад који је постојао између бошњачких и хрватских политичких лидера и да ће у наредном периоду БиХ бити врло озбиљно оптерећена тим сукобом.

        „Ако се нешто не догоди, а пре свега веће разумевање, промена Изборног закона, цела БиХ може постати Мостар. Сваки дан одгађања суштинских ствари, само нас више уводи у ту ситуацију“, тврди он.

        Казао је да остаје да се види да ли ће бити формиране заједничке европске одбрамбене снага.

        „Искрено бих волео да се нешто такво дефинише, али је то више питање унутрашњих односа земља ЕУ, NATO и САД... Мислим да ће још потрајати да до тога дође!“, рекао је Иванић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари