ИЗ БиХ није дозволила да се на муслиманском гробљу у Добоју сахрани Титов првоборац

ДЕДО ТРАМПИЋ БИО ВЕЋНИК ЗАВНОБИХ, ЧОВЕК СА ЗАСЛУГАМА, АЛИ И - АТЕИСТА

        ИСЛАМСКА заједница у БиХ није дозволила сахрану на муслиманском гробљу Деди Трампићу, последњем носиоцу Партизанске споменице у Добоју.

        Трампић је био већник на заседању ЗАВНОБИХ-а у Другом светском рату.

        Тело Деде Трампића, уместо на гробљу у месту Хумци, где је покопана његова супруга Алмаса, сахрањено је на градском гробљу Шушњари, јер су представници Исламске заједнице одбили да дају сагласност за сахрану особе која је била атеиста.

        Покојни Трампић годинама је редовно плаћао накнаду за гробно место на гробљу којим управља Исламска заједница, јавља Хина, а преноси Индекс.

        Кћерка покојног Трампића рекла је да њеном оцу забрањено да буде захрањен поред супруге на месту где је давно подигао споменик и за себе.

        „Редовно је плаћао то место по условима уговора који је склопио са погребним предузећем. Новчане уплате су примали а сада условљавају сахрану по верским обичајима за особу која никад није била верник”, каже Милада Војводић.

        На комеморацији у Добоју Богдан Николић, члан Удружења антифашиста и бораца НОР-а, истакао је да покојни Трампић, као председник Скупштине Општине, био један од најзаслужнијих за развој Добоја и да није заслужио овакав третман.

        Из Исламске заједнице поручују да су допустили сахрану, али да се она обави по исламским прописима.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари